Ivan Leko zag Club Brugge met passie spelen

"Dit is toch een klap", verklaarde Ivan Leko. © BELGA
Redactie KW

Club Brugge is er donderdag niet in geslaagd voor een mirakel te zorgen in de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup tegen Standard. Blauw-zwart won wel met 3-2, maar dat was lang niet voldoende om de 4-1 nederlaag uit de heenmatch uit te wissen. “Dit is toch een klap”, verklaarde Club Brugge-coach Ivan Leko na afloop.

Al na vijf minuten stond de 0-1 van Orlando Sa op het scorebord, waardoor de opdracht van de Bruggelingen meteen een stuk zwaarder werd. “Het was een interessante wedstrijd, maar uiteraard ben ik ontgoocheld over het resultaat”, stelde de Kroaat. “We wisten dat het zeer moeilijk zou worden na de heenmatch. Standard is met zijn individuele kwaliteiten heel gevaarlijk in de omschakeling. Toch heb ik een goed Club Brugge gezien. We hebben drie keer gescoord, zes grote kansen gecreëerd en met passie en een groot hart gespeeld. Chapeau dat 25.000 toeschouwers op donderdagavond om 21u naar het stadion kwamen, ook zij geloofden erin. Het is jammer dat we niet in de eindstrijd staan. Deze ploeg heeft alles om finales te spelen en trofeeën te pakken. Het is toch wel een klap.”

Leko bracht met de debuterende Kenneth Vermeer al een vijfde doelman aan de aftrap dit seizoen. Maar ook de Nederlander overtuigde niet. “Naar mijn aanvoelen was Kenneth goed. Het klopt dat we al veel doelmannen hebben geprobeerd, dat gebeurt niet elk jaar. Maar we durven te wisselen. Toch winnen we samen en verliezen we samen”, besloot Leko.

Zondag gaat Club Brugge op bezoek bij Waasland-Beveren op de 26ste speeldag van de Jupiler Pro League.

(Belga)