Ivan Leko weet al wie Brugse doel zal verdedigen in Anderlecht

© VDB
Redactie KW

Het is voorlopig afwachten wie zondag bij Club Brugge tussen de palen staat in de kraker op het veld van kampioen RSC Anderlecht. Tijdens zijn traditionele perspraatje wilde Ivan Leko vrijdag nog niet zeggen wie het doel van de competitieleider zal verdedigen.

Ethan Horvath begon als nummer 1 aan het seizoen maar moest na enkele foutjes zijn plaats afstaan aan Guillaume Hubert. Die ging vorige zondag tegen STVV echter ook niet vrijuit bij de Truiense treffer in Jan Breydel (4-1).

Ik heb met Ethan gesproken. Hij is een jonge doelman, die goede prestaties leverde, maar enkele foutjes maakte. Ik bekijk voor elke match met welke ploeg ik denk dat we het meest kans op een overwinning maken. Tegen Sint-Truiden was dat Guillaume. Wie op Anderlecht in de goal staat, dat zullen we zien. We hebben vier goeie doelmannen. Ik heb mijn keuze al gemaakt, maar het zou gek zijn om die nu al aan de pers kenbaar te maken”, vertelde Leko. Naast Horvath en Hubert heeft Leko ook Ludovic Butelle en Jens Teunckens ter beschikking maar hun speelkansen lijken klein.

Club Brugge is met 33 op 39 autoritair leider in de hoogste klasse. Blauw-zwart kan Anderlecht bij winst op 12 punten zetten. Toch waarschuwt Leko. “We spelen tegen een ploeg met een groot palmares, bij hen thuis, dan zijn ze favoriet”, zegt de Kroaat. “Maar ik geloof dat ons voetbal goed genoeg is om ginds iets te bewijzen en een resultaat te pakken. Het is lang geleden dat we daar gewonnen hebben, wat niet fijn is voor onze Club, maar we bereiden de wedstrijd van dit Club tegen dit Anderlecht voor, niet de wedstrijden van de voorbije jaren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier