Ivan Leko verrast met Vlietinck in de basis tegen Borussia Dortmund

Thibault Vlietinck uit Knokke-Heist. © Club Brugge
Redactie KW

Club Brugge-coach Ivan Leko dropt Thibault Vlietinck, Matej Mitrovic en Jelle Vossen in zijn elftal voor het duel met Borussia Dortmund, dinsdagavond op de eerste speeldag in Champions League-groep A. Bij de Duitse topclub verschijnt Axel Witsel aan de aftrap.

Voor doelman Karlo Letica bestaat de driemansverdediging uit Benoît Poulain, Matej Mitrovic en Stefano Denswil. Mitrovic neemt zijn plaats terug in nadat Brandon Mechele vrijdag tegen Lokeren (2-1 zege) voor het eerst dit seizoen speelminuten kreeg.

Op de rechterflank krijgt Thibault Vlietinck uit Knokke-Heist de voorkeur op Dennis en Cools. Aan de overkant is Arnaut Danjuma op post. Het middenveld wordt bevolkt door Mats Rits, aanvoerder Ruud Vormer en Hans Vanaken. Voorin krijgt Wesley Jelle Vossen naast zich. Vossen komt in de plaats van Kaveh Rezaei, die wegens knieproblemen out is.

Axel Witsel aan de aftrap

Bij Dortmund laat coach Lucien Favre Axel Witsel starten. De Rode Duivel kreeg vrijdag tegen Eintracht Frankfurt (3-1 zege) deels rust, hij moest slechts de laatste 20 minuten opdraven. De Brugse verdediging moet vooral opletten voor Mario Götze en aanvoerder Marco Reus, die met zijn snelheid veel schade kan berokkenen.

Club Brugge treedt voor de zesde keer aan in de groepsfase van het kampioenenbal. Twee seizoenen geleden stelden de Bruggelingen teleur met nul op achttien in een poule met Leicester City, FC Porto en FC Kopenhagen. Een herhaling van dat scenario wil blauw-zwart absoluut vermijden.

Borussia heeft slechte herinneringen aan eerdere confrontaties met Club in Europa, want de vorige twee duels eindigden met evenveel teleurstellingen voor de Duitsers. In het seizoen 1987-1988 kregen de Borussen in de UEFA Cup (na verlengingen) een 5-0 om de oren in het Olympiastadion, in het seizoen 2003-2004 schakelde Club het sterke Dortmund verrassend uit in de voorrondes van de Champions League.

(Belga)