Ivan Leko drukt meteen zijn stempel tijdens eerste training van Club Brugge

19/06/17 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:38

Maandagmiddag stond aan het Jan Breydelstadion de eerste training van Club Brugge op het programma.

Ivan Leko drukt meteen zijn stempel tijdens eerste training van Club Brugge

De voorbije jaren werden de eerste oefensessies in Westkapelle afgewerkt, maar nu konden een paar honderd fans hun favoriete spelers nabij het eigen Jan Breydelstadion voor het eerst dit seizoen aan het werk zien.

Ruim anderhalf uur was de nieuwe hoofdtrainer Ivan Leko intensief met zijn kern bezig. Eerst stond er een opwarming zonder bal onder leiding van Joost Desender gepland, waarna de spelers hoofdzakelijk pas- en wedstrijdvormen voorgeschoteld kregen. Opvallend was dat de spelers voor een eerste wedstrijdvorm in drie groepen werden verdeeld en dat Ivan Leko - ondanks de hete temperaturen met lange trainingsbroek - vooral de jongelingen onder zijn hoede nam. De doelmannen, met onder meer nieuweling Guillaume Hubert - werkten een aparte keeperstraining af.

Delen

Meteen duidelijk dat hij tussen de spelers wil staan

Leko stond gedurende de volledige oefensessie passioneel en vol grinta - zoals we hem ook als speler kenden - te coachen. Op de eerste training werd meteen duidelijk dat hij tussen de spelers wil staan en een actieve coachingstijl wil hanteren.

Bijna de volledige kern was overigens op de eerste training aanwezig, ook huurlingen als Brandon Mechele (vorig seizoen uitgeleend aan STVV) en Sander Coopman (uitgeleend aan Zulte Waregem) waren op het appel. Verder viel vooral de jeugdigheid van de ruime kern op.

De toeschouwers konden ook voor het eerst kennismaken met nieuwkomers als Erhan Masovic, doelman Guillaume Hubert, Elton Acolatse, Ammanuel Bovaventure en trainees als Senne Lynen, Niels Verburgh, Joel Ito en Terry Osei-Berkoe. Ook de uit blessure terugkerende Abdoulay Diaby was aanwezig.

Op internationals Ethan Horvath (VS), Lior Refaelov (Israël), Dorin Rotariu (Roemenië) en José Izquierdo (Colombia) is het wel nog even wachten. Zij worden op 30 juni terug verwacht. Tomas Pina wil terug naar Spanje en wordt ook maar op die datum verwacht in de hoop dat blauw-zwart tegen dan al een vervanger heeft gevonden. Carlos Strandberg is met Zweden nog actief op het EK voor U21 en zal nadien normaal gezien uitgeleend worden.

Dinsdag en woensdag staan er trainingen en medische testen op het programma.

(SB)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!