Ivan Leko blikt hoopvol vooruit naar duel tegen Basaksehir

02/08/17 om 09:29 - Bijgewerkt om 09:28

Woensdagavond volgt voor Club Brugge al een eerste moment van de waarheid in het nog prille nieuwe voetbalseizoen. Op het veld van het Turkse Istanboel Basaksehir hoopt blauwzwart zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League. "Het belangrijkste is om de match te winnen", is coach Ivan Leko duidelijk.

Ivan Leko blikt hoopvol vooruit naar duel tegen Basaksehir

© BELGA

Het team van Ivan Leko tankte zaterdag op de eerste speeldag in de Belgische competitie flink wat vertrouwen. Lokeren bleek op Daknam geen partij voor Club (0-4). De Bruggelingen hopen die lijn in Istanboel door te trekken, maar kunnen niet rekenen op de geblesseerde Laurens De Bock. Wie hem vervangt, wilde Leko dinsdagavond tijdens een persmoment niet kwijt. "Het belangrijkste is niet wie er begint, wel wat we als team presteren", zei de Kroaat. "Ik was blij met de prestatie tegen Lokeren, maar er zijn geen elf titularissen. We zullen iedereen in de kern nog kunnen gebruiken."

Wat woensdagavond telt is winnen, stelde de Clubcoach. "Dat kunnen we doen door de organisatie te behouden, respect te tonen en alles te geven. Bovendien moeten we discipline hebben, zowel met als zonder bal", ging Leko verder. "We zullen op onze manier spelen, dus niet alleen aanvallen, maar tegelijkertijd ook het evenwicht zoeken. We zullen absoluut alles doen om de match te winnen. Lukt het, dan is dat het perfecte scenario. Lukt het niet, dan moeten we gewoon focussen op de volgende wedstrijd."

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!