Ivan Leko: “Ben 200 procent klaar om competitie te hervatten”

Ivan Leko wilde verder geen aandacht meer schenken aan het fraudeschandaal. © BELGA
Redactie KW

Club Brugge hervat vrijdagavond om 20.30 uur de vaderlandse voetbalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren. Anderhalve week nadat operatie ‘Propere Handen’ de Belgische voetbalwereld op zijn grondvesten deed daveren, wilde Ivan Leko – een van de verdachten in de zaak – opnieuw aan voetballen denken.

“Het was inderdaad geen normale voorbereiding“, opende de Kroatische T1 van blauw-zwart de persconferentie een dag voor de wedstrijd.

“Ik was afwezig voor redenen die iedereen kent. Maar dat is voorbij. We moeten nu verder kijken. Vandaag en morgen tellen, niet gisteren. Het zal een speciale wedstrijd worden natuurlijk, ik ben ook niet dom. Maar ik ben er tweehonderd procent klaar voor. De prioriteiten in mijn leven zijn mijn familie en mijn tweede familie, zijnde Club Brugge. Deze club is heel speciaal voor mij. Ik heb de voorbije week de steun van de supporters gekregen en ik wil die in drievoud teruggeven. Ik ben heel trots een lid te zijn van de familie van Club Brugge.”

Statement maken

Leko wilde verder geen aandacht meer schenken aan het fraudeschandaal – waarin hij verdacht wordt van witwassen – en zich ten volle focussen op de wedstrijd. “In Luik twee weken geleden hebben we niet best gespeeld”, kwam de Brugse coach nog even terug op de 3-1 nederlaag tegen Standard. “We willen morgen dus opnieuw in de winning mood komen. Met goed voetbal. Een interlandbreak van twee weken is altijd dubbel. Nieuwe internationals, zoals Brandon Mechele bij de Rode Duivels, geven de club extra prestige, maar de voorbereiding op de volgende wedstrijd is moeilijker. We accepteren deze situatie. Ik heb veel scherpte en motivatie gezien op training. Iedereen wil absoluut voetballen en winnen. De grinta en mentaliteit is er. We willen een statement maken.”

Club Brugge start het duel als tweede in de tussenstand met 25 punten, eentje minder dan leider Racing Genk. Waasland-Beveren is dertiende met negen eenheden.

(Belga)