“Hopelijk sneller beslist”

Steven Ducasteele wil de match van zondag tegen Standard voor geen geld van de wereld missen. © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Steven Ducasteele is zondag samen met zijn schoonzus van de partij tijdens de bekerfinale tussen Club Brugge en Standard. Hij beseft dat het niet simpel zal zijn tegen de Rouches, maar gokt toch op een overwinning. “José Izquierdo zal het winnende doelpunt maken”, knipoogt hij.

Steven Ducasteele (38) is getrouwd met Natalie Van de Velde, met Iben en Lobke hebben ze twee kinderen, het gezin woont in de Leeuwerikstraat. Hij werkt bij Vandewalle Ramen & Deuren uit Gits. Hij kan niet ontbreken in het Koning Boudewijnstadion. “Zeker na het feestje van vorig jaar, al hoop ik vooral dat we sneller zekerheid zullen hebben. Toen maakte Anderlecht kort voor tijd nog gelijk en hield iedereen rekening met verlengingen en die zouden er wellicht te veel aan zijn voor Club Brugge, maar gelukkig was er nog een fenomenaal doelpunt van Lior Refaelov in de slotfase. De ontlading en opluchting na al die jaren was toen enorm.”

Voor de match verbroederen we met duizenden andere supporters

“Rond 10.30 uur vertrek ik al met de auto om er zeker op tijd te zijn. Eerst trekken we naar het supportersdorp om er te verbroederen met de 20.000 andere supporters van Club, daarna gaan we in colonne richting het stadion om daar hopelijk opnieuw de beker te winnen. Standard is een erg wisselvallige ploeg.”

De ene keer spelen ze super om dan de week daarop tegen de laatste te verliezen, dus het is moeilijk te voorspellen. Het wordt een match op het scherpst van de snee, waarbij de scheidsrechter een belangrijke rol zalen spelen. Hopelijk kan hij het in de hand houden. Qua sfeer heeft Standard een erg fanatiek publiek en dat zal ook op de tribunes voor een leuke vocale strijd zorgen. Maar uiteindelijk winnen we toch met 2-1, met een winning goal door José Izquierdo. Mijn favoriete speler”, klinkt het met een knipoog.

Minder blessures

Rond zijn zestiende trok Steven voor het eerst naar het Jan Breydelstadion. “Ik mocht mee met mijn oudere broer en had meteen de smaak te pakken”, klinkt het. “Ik heb toen enkele jaren bijna alle wedstrijden live gezien, ook bij uitwedstrijden, maar door omstandigheden is dat dan wat verminderd. Ik ben ook drie jaar steward geweest, in de tijd dat die nog gewoon naar de voetbal mochten kijken, en heb zo Euro 2000 meegemaakt. Enkele jaren geleden stelde mijn schoonzus voor om opnieuw naar de voetbal te gaan en sindsdien hebben we een abonnement en missen we zelden een thuiswedstrijd. Er is altijd veel volk, veel sfeer en je loopt er heel wat bekenden tegen het lijf.”

Titel

“De beker verliezen zou een ontgoocheling zijn, maar het belangrijkste is de titel, daar dromen we allemaal al een hele tijd van. Vorig jaar hadden we wat pech met blessures en een enorm zwaar seizoen. Nu lijken de belangrijkste spelers net op tijd opnieuw fit. Zeker met Bjorn Engels die achteraan een groot verschil maakt. Ik heb meer hoop dan vorig jaar.”

(Thomas Dubois)