Hoofdrol voor twee Clubspelers in winst van Jonge Duivels tegen Zuid-Korea

Twee Clubspelers speelden zich nog met wisselend succes in de kijker in het slot van de wedstrijd: Lemoine kreeg rood, Teunckens stopte de daaropvolgende penalty. © Belga

De jonge Duivels hebben zich woensdagnacht geplaatst voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal voor min 17-jarigen in Chili. Het Belgische team klopte Zuid-Korea met 2-0.

De Belgen konden al na elf minuten juichen dankzij een doelpunt van Jorn Vancamp. In de 67ste minuut wist Matthias Verreth de voorsprong nog te verdubbelen.

Tijdens de laatste twintig minuten moest de Belgische ploeg met tien verder, na een overtreding van Laurent Lemoine (Club Brugge) in het strafschopgebied. De penalty die daarop volgde, werd gestopt door doelman Jens Teunckens, ook al een speler van FCB.

In de volgende ronde moet België het opnemen tegen de winnaar van het nog te spelen duel tussen Frankrijk en Costa Rica.