Hein Vanhaezebrouck sneert naar Club Brugge: “Raar dat er nu hevig gereageerd wordt”

© BELGA
Redactie KW

De videoref eiste zondag in het Jan Breydelstadion de hoofdrol op tijdens de cruciale topper tussen Club Brugge en Anderlecht (1-2).

De thuisploeg voelde zich na afloop benadeeld door enkele beslissingen en liet dat ook duidelijk blijken. “Het verbaast me dat er al het hele seizoen problemen zijn met beslissingen van de VAR en dat er nu hevig gereageerd wordt als Club Brugge benadeeld wordt. Toen Club bevoordeeld werd, heb ik niemand gehoord“, aldus Vanhaezebrouck dinsdag op zijn persbabbel twee dagen voor de Clasico tegen Standard.

Na het laatste fluitsignaal sprak een woedende Club-voorzitter Bart Verhaeghe zelfs van een complot, uitspraken die daags nadien door algemeen manager Vincent Mannaert genuanceerd werden.

Niets ontkennen achteraf

Ik wil daar eigenlijk niet te veel over zeggen, iedereen heeft daar al op gereageerd. Ik vind wel dat je achteraf niet op je woorden moet terugkomen: dat geldt voor voetballers, bestuursleden en jongens op school. Je moet niet ontkennen dat je iets gezegd hebt als alle camera’s het geregistreerd hebben. Ik vind overigens dat de VAR in Brugge niet zo veel fout gedaan heeft. Misschien wel die eerste fase met Hans Vanaken, al ging hij vlot tegen de grond. Dat is een principe dat wij als enige ploeg niet kennen, op uitzondering van Teodorczyk.”

Een berekend risico

Bij de competitieleider stelde men ook dat Vanhaezebrouck met zijn uitspraken enkele dagen voor de topper druk had gezet. “Ik zeg al van in het begin van Play-off I dat ze in Brugge zenuwachtiger aan het worden zijn. Ik heb voor de wedstrijd tegen Brugge niet over de scheidsrechter gesproken, enkel over de keuze van de vierde ref (Frederik Geldhof, red). Ik heb gezegd dat ik het raar vind dat je een vierde ref aanstelt die geen wedstrijden in Play-off I mag fluiten. Wat als er dan iets gebeurt met de hoofdscheidsrechter? Je stelt bewust die man aan voor Play-off II omdat hij pas laat door de testen is geraakt en dan ga je zogezegd een berekend risico nemen voor zo’n wedstrijd: ik vind dat dat niet kan. Voor de rest heb ik niets over de scheidsrechter gezegd”, besloot de Anderlecht-coach.

(Belga)