Geen winnaar in Brugse Metten, Simons mist penalty

Club Brugge en Bordeaux speelden vrijdagavond 0-0 gelijk in de traditionele galawedstrijd van blauw-zwart.

Michel Preud’homme koos voor een team dat stilaan een basisploeg genoemd mag worden. Door de afwezigheid van Bjorn Engels (geblesseerd) en Oscar Duarte (nog op vakantie na het WK) stond Timmy Simons centraal in de defensie, waardoor Fernando Menegazzo als verdedigende middenvelder geposteerd werd. Davy De fauw kreeg als linksachter de voorkeur op Laurens De Bock. Ook jeugdproduct Nikola Storm stond in de basis. Bij Bordeaux was de bekendste naam die van de Tsjech Jaroslav Plasil. De Clubspelers betraden het veld met een speciaal ontworpen t-shirt om hun steun te betuigen aan doelman Vladan Kujovic, bij wie deze week een kwaadaardige niertumor gevonden werd.

Simons mist penalty

De eerste kans voor de Bruggelingen kwam er al na twee minuten, maar Storm vond doelman Carrasso op zijn weg. Ook Nicolas Castillo kreeg in de eerste helft enkele kansen, maar de Chileen kon die niet afwerken. de grootste kans kwam er echter na een half uur. Lior Refaelov kreeg een duw in de rug in het strafschopgebied en scheidsrechter Frederik Geldhof wees naar de stip. Timmy Simons, normaal gezien een zekerheid van op elf meter, raakte deze keer echter niet voorbij de Franse doelman. Refaelov kon niet verder na die fout en werd vervangen door Maxime Lestienne Bordeaux stak in die eerste 45 minuten ook een paar keer zijn neus aan het venster – met onder andere een reuzenkans voor Younes Kaabouni -, maar Mathew Ryan liet zich niet verrassen.

Weinig animo

Club begon aan de tweede helft met Laurens De Bock in de plaats van Davy De fauw. In de eerste twintig minuten van die tweede periode viel echter nauwelijks iets te beleven, al werd de wedstrijd ook niet geholpen door de vele wissels aan beide kanten. Een kwartier voor affluiten werd het publiek echter wakker geschud door een verre trap van Wahbi Khazri, maar Mathew Ryan duwde de bal van onder de lat en ook de daaropvolgende hoekschop werd geplukt door de Australiër. Twee minuten later kreeg ook Club een grote kans. De ingevallen Sander Coopman zette Maxime Lestienne helemaal alleen voor Carrasso, maar Lestienne raakte niet voorbij de Franse doelman.

Geen penalty’s

Uiteindelijk bleef het bij een 0-0-gelijkspel, maar in tegenstelling tot bij het vorige gelijkspel op de Brugse Metten werden er deze keer geen strafschoppen meer genomen, zodat deze Brugse Metten geen eindwinnaar kregen. Volgende week zaterdag begint Club aan de competitie met een verplaatsing naar Waasland-Beveren. Een week later volgt de eerste thuiswedstrijd tegen Lierse.

Club Brugge: Ryan, Meunier, Simons, Mechele, De fauw (46′ De Bock), Menegazzo (65′ Wang), Jørgensen (65′ Larsen), Refaelov (36′ Lestienne), Sobota (72′ Dierckx), Castillo (80′ Sabala), Storm (59′ Coopman).