26/08/16 om 10:54 - Bijgewerkt om 11:29

"Geen droomaffiche, maar overwinteren lijkt meer dan mogelijk"

Club Brugge neemt het in de Champions League op tegen Leicester, Porto en Kopenhagen.

"Geen droomaffiche, maar overwinteren lijkt meer dan mogelijk"

© REUTERS

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert keken zich donderdagavond de ogen uit, daar in het Grimaldi Forum van Monaco. Voor het eerst in elf jaar behoort Club Brugge opnieuw tot het kruin van het Europese voetbal. Toen Club uit de trommel kwam, waren er nog drie mogelijkheden: groep A met PSG en Arsenal, groep C met Barcelona en Manchester City en groep G met Leicester en Proto. Werkelijk iederéén in Brugge hoopte op duels tegen Barça en Man. City. Het werd echter groep G, later werd daar ook nog FC Kopenhagen aan toegevoegd.

Geen Lionel Messi, Neymar, Kevin De Bruyne, Cristiano Ronaldo of Robert Lewandowski in het Jan Breydelstadion dus. Wel Jamie Vardy, Riyad Mahrez en André Silva. Geen echt grote namen, maar wie kampioen kan worden in de Premier League, verdient meer dan respect. Toch liggen er voor Club mogelijkheden in deze groep. Je hebt geen droomaffiche, maar overwinteren lijkt meer dan mogelijk. Club opent thuis tegen Leicester en gaat vervolgens op bezoek in de Deense hoofdstad. Die eerste twee wedstrijden worden al cruciaal. Als daar niets geraapt kan worden, mag er al een kruis over een eventuele tweede plaats gemaakt worden, want nadien volgt een dubbele confrontatie met FC Porto. Club mikt op de derde plaats, maar hoopt op de tweede. Om dan in de volgende ronde wél een echte klepper te ontmoeten.

Met FC Kopenhagen treft blauw-zwart trouwens een oude bekende. De voorbije vier seizoenen speelde het al tweemaal tegen de Deense kampioen. Eerst werd Club door Kopenhagen uit de Champions League gehouden, twee jaar geleden gingen de Bruggelingen nog met 0-4 winnen in het Parken Stadion. Op de laatste speeldag komen de Denen trouwens op bezoek in Jan Breydel. Als er dan nog een beslissing moet vallen, kan Club terugvallen op zijn ijzersterke thuisreputatie. De Brugse fans kijken nu al uit naar woensdag 14 september, wanneer het kampioenenbal van start gaat.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!