Gauthier Libbrecht uit Menen wordt prof bij Club Brugge

Redactie KW

De 20-jarige verdediger tekende gisterenmiddag een contract voor twee jaar. Libbrecht is de derde in de pikorde voor de linksachterplaats na Laurens De Bock en Boli Bolingoli.

Gauthier Libbrecht begon zijn voetbalcarière bij het toenmalige Sporting Menen, maar verkaste al na een seizoen naar Moeskroen. Toen de financiële problemen daar de kop opstaken, koos hij voor een avontuur bij Club Brugge. “Waar ik nu aan mijn tiende seizoen bezig ben. En mijn inspanningen zijn niet voor niets geweest nu ik bij Club een profcontract heb mogen tekenen.”

Libbrecht maakte de hele voorbereiding op dit seizoen al mee en speelde diverse oefenwedstrijden. Hij maakte ook de trip mee naar Sint-Petersburg. “Ook al speelde ik er niet tegen Zenit, dat was toch een fantastische ervaring. Speelminuten in de competitie waren er nog niet voor mij, maar de club heeft wel vertrouwen in mij want ik mocht bijvoorbeeld niet uitgeleend worden. Trainer Michel Preud’homme stelde zijn veto voor het geval er iets zou gebeuren met Laurens De Bock of Boli Bolingoli, het duo dat momenteel de voorkeur krijgt als linksachter.” (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier