Forfaitscore dreigt voor ploeg van oud-speler Club Brugge wegens stadionverbod

© BELGA
Redactie KW

De Belgische voetballer Jason Vandelannoite die een verleden heeft bij Club Brugge speelde op 2 april tegen SC Eendracht Aalst. Die club bereidt een klacht voor tegen de club van Vandelannoite, Sparta Petegem, omdat hij niet opgesteld mocht worden wegens een stadionverbod.

Eendracht Aalst claimt dat Sparta Petegem een ongeldige speler heeft opgesteld in het onderlinge treffen tussen beide teams op 2 april, de speler in kwestie is Jason Vandelannoite. De club uit Aalst hoopt met deze klacht een forfaitscore van 5-0 teweeg te brengen en zo 3 extra punten te krijgen in het klassement van de Derde Klasse A. Indien de Koninklijke Belgische VoetbalBond na verder onderzoek gehoor geeft aan deze klacht, hangt de club van Vandelannoite een forse boete boven het hoofd.

Ooit een beloftevolle voetballer

Tien jaar geleden werd Vandelannoite beschouwd als een beloftevolle profvoetballer. Nadat hij doorbrak in de jeugd van SV Waregem maakte hij in 2005 de overstap naar Club Brugge. De toen nog 19-jarige linksback mocht al meteen opdraven in de A-selectie en werd in datzelfde jaar opgeroepen voor de Belgische nationale ploeg. Vandelanoitte kon echter nooit helemaal doorbreken, zowel bij zijn clubs als bij de Rode Duivels. Zo kwam Vandelannoite meerdere malen in opspraak omdat hij een te losbandig leven leidde.

(RC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier