Fernando Menegazzo verlaat Club Brugge

© VDB
Redactie KW

De Braziliaanse middenvelder Fernando Menegazzo verlaat met onmiddellijke ingang competitieleider Club Brugge. Familiale problemen in Brazilië liggen aan de basis van het vertrek. Dat maakte Club-coach Michel Preud’homme zondagavond na de met 4-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Racing Genk bekend.

“Fernando zal ons verlaten”, bevestigde Preud’homme. “Hij heeft familiale problemen en daardoor hebben we de beslissing genomen om hem te laten gaan. Fernando keert per direct terug naar zijn thuisland Brazilië. Ook al heeft hij de laatste tijd niet vaak gespeeld, toch is dit enorm jammer want Fernando was heel belangrijk voor de groep.”

Blauw-zwart zal tijdens de komende transferperiode in elk geval op zoek gaan naar een vervanger voor Menegazzo. “We zullen tijdens de winterstop iemand proberen te vinden die zijn plaats zou kunnen innemen”, besloot Preud’homme.

De 33-jarige Menegazzo, een voormalig international, was nog maar sinds het tussenseizoen bij Club aan de slag. Na een aardig begin verloor hij er echter zijn basisplaats, de laatste maanden kwam hij amper nog aan spelen toe. Menegazzo was naar Club Brugge gekomen op voorspraak van Preud’homme, die de speler kende van zijn periode bij het Saoedische Al Shabab. Eerder speelde de Braziliaan ook zes seizoenen voor het Franse Bordeaux.

(Belga-Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier