Felipe Gedoz van Club Brugge wordt niet geschorst

Felipe Gedoz Da Conceicao vloert Olivier Deschacht. © BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) legt noch Olivier Deschacht (RSC Anderlecht) noch Felipe Gedoz (Club Brugge) een schorsing op.

In de topper tussen Anderlecht en Club Brugge (3-1) in het Constant Vanden Stockstadion plantte Olivier Deschacht in de 64e minuut zijn hand in het gezicht van Victor Vazquez. De verdediger van RSCA had op dat moment al een gele kaart achter zijn naam staan. Scheidsrechter Sébastien Delferière hield bij de handbeweging van Deschacht de kaarten op zak.

Dat deed de arbiter in de slotminuten ook ten voordele van de tegenstander. Felipe Gedoz, die eerder ook al geel had gekregen, pakte uit met een wilde tackle met beide benen vooruit op Steven Defour. De Braziliaan kwam daar ongestraft mee weg.

Te laks

In beide gevallen vond de Reviewcommissie de beoordeling van Delferière te laks en vroeg het orgaan de vervolging door het Bondsparket. Maar de Geschillencommisie wil niet overgaan tot schorsing, omdat Delferière zich in beide gevallen “niet manifest vergist heeft”.

Felipe Gedoz Da Conceicao in de clinch met Steven Defour.
Felipe Gedoz Da Conceicao in de clinch met Steven Defour.© BELGA

“Uit de tv-beelden blijkt dat Gedoz zijn tackle fel inzet, maar tijdig zijn voet terugtrekt om contact met de tegenspeler te vermijden. De Commissie is van oordeel dat de fout niet van die aard is dat ze overduidelijk gesanctioneerd moet worden met een rode kaart. In het geval van Deschacht heeft Delferière een fout gefloten en de fase als dusdanig beoordeeld. Uit de tv-beelden blijkt dat Deschacht zeker geen rode kaart verdiende. De scheidsrechter had het dus bij het rechte eind”, klinkt het bij de Geschillencommissie.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier