Empoli verspert jong Club Brugge de weg naar de finale op Viareggio Cup

Redactie KW

De beloften van Club Brugge hebben zich maandag niet kunnen plaatsen voor de finale van de Viareggio Cup. In de halve finales waren de youngsters van Empoli met 3-0 te sterk.

Traore velde met twee goals het Brugse lot. Zini dikte in het slot de score aan tot 3-0. Voor de pauze had Brodic voor de Bruggelingen een strafschop gemist en werd Tanghe uitgesloten. In de finale wacht voor Empoli Sassuolo dat in de andere halve finale Torino na strafschoppen versloeg (0-0, na pen. 4-5).

Club had de groepsfase als winnaar afgesloten na zeges tegen Cagliari (3-1) en Parma (3-0) en een gelijkspel tegen Genoa (2-2). In de achtste finales stuntte Club Brugge met een zege na strafschoppen tegen titelverdediger Juventus (2-2, na pen. 9-8), waarna in de kwartfinale Napoli met 2-0 werd verslagen.

Club Brugge is de enige Belgische deelnemer op de 69e editie van het toptornooi met Italiaanse en buitenlandse beloftenploegen. Twee jaar geleden strandde blauw-zwart in de achtste finales, vorig jaar nam het niet deel.

(Belga – Foto Facebook/Club Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier