Efficiënt Club Brugge behoudt perfect rapport na 1-2-zege op Zulte Waregem

© BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Vrijdagavond speelden SV Zulte Waregem en Club Brugge de topper van de derde speeldag.

Bij de thuisploeg voerde Francky Dury twee wijzigingen door in vergelijking met de gewonnen thuismatch tegen STVV. Oldrup Jensen verving Club-huurling Coopman, die – tenzij Essevee een flinke som op tafel legde – niet in actie mocht komen tegen zijn moederclub. Saponjic moest zijn plaats afstaan aan Leya Iseka. Ook bij Club Brugge een drietal wijzigingen in vergelijking met de partij tegen Eupen: Refaelov, Touba en Engels verdwenen naar de bank. In hun plaats kwamen Vanaken, Limbombe en Denswil aan de aftrap.

Na een lange studieronde – met licht veldoverwicht voor de thuisploeg – noteerden we als eerste wapenfeit een kopballetje van De Fauw op een goede voorzet van Hamalainen. Een kopbal van Denswil op hoekschop was het antwoord van de bezoekers. Bostyn kon echter makkelijk oprapen. Net op het moment dat de thuisploeg via Iseka en Olayinka tot driemaal toe dicht bij de openingstreffer kwam, sloeg Club Brugge voor het eerst toe: Vanaken opende met een splijtende pass naar Limbombe, die een perfecte voorzet afleverde en Dennis kon de bal simpel in doel lopen. Meteen het eerste tegendoelpunt van het seizoen voor Essevee en al de vierde competitietreffer van Dennis. De thuisploeg had niet meteen een antwoord klaar. Enkel Olayinka kon nog even dreigen na een voorzet van Kaya, maar hij vond een Brugse verdediger die zich in de baan van de kopbal gooide. Verder viel er voor rust aan beide zijden nog weinig gevaar te noteren. Club hield een aanvallend eerder onmondige thuisploeg makkelijk onder controle.

Efficiënt Club Brugge behoudt perfect rapport na 1-2-zege op Zulte Waregem
© BELGA

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de bezoekers. Na amper twee minuten beging Derijck op een domme manier handspel in de zestien: penalty voor Club. Een koud kunstje voor Vossen, die zijn tweede elfmeter in evenveel weken tijd feilloos omzette. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Na een knappe aanval vanop links kon Olayinka met een schitterend hakje Hamalainen aanspelen. Hij zette op zijn beurt knap voor naar Iseka, die het afmaakte en de wedstrijd nieuw leven inblies.

Efficiënt Club Brugge behoudt perfect rapport na 1-2-zege op Zulte Waregem
© BELGA

Druk van de thuisploeg

De thuisploeg drukte door en Club Brugge moest achteruit. Echt uitgespeelde kansen leverde dat echter niet op, tot De Pauw twintig minuten voor het einde een streep vanop 30 meter afvuurde. Horvath ranselde het leer knap uit de hoek. Essevee bleef de bezoekers onder zware druk zetten, maar plooien deden de Bruggelingen niet. De thuisploeg verdiende wel een strafschop na een fout van Mechele op Olayinka, maar scheidsrechter Visser weigerde te fluiten. Ook de videoref greep niet in. Club loerde op de counter en Wesley kon door de thuisdefensie glippen en alleen op doel afgaan. De gretig uitgekomen Bostyn ging echter goed plat. De herneming van Diaby ging maar net naast. Even later kon Diaby zich andermaal vrijmaken in de zestien, maar hij trapte recht in de handen van Bostyn. In de slotfase kreeg Essevee met een vrije trap vanop zo’n 20 meter nog de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Kaya trapte het leer over. Ook een omhaal van Saponjic leverde geen uitgesproken doelgevaar meer op.

Efficiënt Club Brugge behoudt perfect rapport na 1-2-zege op Zulte Waregem
© BELGA

Zulte Waregem lijdt zo zijn eerste puntenverlies van het seizoen. Club Brugge kan met 9 op 9 nog steeds een perfect rapport voorleggen en tankt met deze zege het nodige vertrouwen voor de belangrijke Europese confrontatie met AEK Athene.

Zulte Waregem: Bostyn, De Fauw, Heylen, Derijck, Leya Iseka, Kaya, De Pauw, Oldrup Jensen (80′ Saponjic), De Sart, Hamalainen, Olayinka.

Club Brugge: Horvath, Simons, Vossen (75′ Vanlerberghe), Palacios, Limbombe, Vanaken (81′ Wesley Moraes), Denswil, Vormer, Nakamba, Dennis (62′ Diaby), Mechele.

Doelpunten: 23′ Dennis 0-1, 48′ Vossen 0-2 (pen.), 53′ Leya Iseka 1-2.

Gele kaarten: 18′ Dennis, 29′ Nakamba, 47′ Derijck, 84′ Diaby.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier