Duidelijke taal op ploegvoorstelling van Club Brugge

Bart Verhaeghe. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In het Brugse Concertgebouw stelde Club Brugge maandagavond zijn ploeg voor aan sponsors en pers.

Na twee edities in Bredene vond de ploegvoorstelling van Club opnieuw plaats op Brugs grondgebied. De avond werd aan elkaar gepraat door VRT-gezicht Eva Daeleman en ex-Clubspeler Leo Van der Elst. De show begon met de voorstelling van Jorgen Van Hellemont, de nieuwe Chief Commercial Officer van Club Brugge, en ook Roderik Desiere van hoofdsponsor Daikin nam even het woord. Partner Randstad werd dan weer in de bloemetjes gezet voor de meest originele actie van het voorbije seizoen.

Vol voor de titel

Maar waar het natuurlijk echt om draaide, was de spelersgroep. Grote afwezige was Mathew Ryan. De Australiër vertrekt naar de Spaanse topclub Valencia. Alle andere A-kernspelers waren wel van de partij. Er werd zowel teruggeblikt op de vorige campagne als al even vooruitgeblikt naar de toekomst. “We gaan vol voor de titel”, was de meest gehoorde uitspraak bij de spelers. Ook Michel Preud’homme sprak duidelijke taal. “Vorig jaar heb ik op de ploegvoorstelling gezegd dat we zouden proberen iedereen plat te spelen. Dat is ons ook gelukt tot halfweg de play-offs. Daarna kwamen we door blessurelast net tekort. Als iedereen fit blijft, gaan we ook nu weer voluit op alle fronten. Maar als we keuzes moeten maken, kiezen we voor de titel.”

Nieuw stadion

Als afsluiter van de ploegvoorstelling nam ook voorzitter Bart Verhaeghe het woord. “Ik kijk met heel veel ‘goesting’ en vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. We hebben de kern zo goed als samen kunnen houden en hier en daar werd zelfs nog wat versterking aangetrokken. Het vertrek van Mathew Ryan willen we adequaat opvangen. De titel is ook nu weer het doel, maar het is geen must.” De Brugse voorzitter had het ook nog even over het nieuwe stadion en deed dat met een knipoog richting de Gentse Ghelamco Arena. “Het wordt geen stadion voor 20.000, maar wel voor 40.000 supporters én het zal vol zitten. Binnen vier of vijf jaar hopen we in dat nieuwe stadion te kunnen spelen. We zijn in elk geval verheugd met de inspanningen die het stadsbestuur geleverd heeft en we zijn ook tevreden met de ontkoppeling van Cercle. Dat betekent dat het een echt Clubstadion kan worden, waarbij de fans dicht bij het veld zullen zitten.”

Afscheid van Ryan

De show helemaal afsluiten deed Club met een persoonlijk filmpje van Mathew Ryan, die afscheid nam van zijn fans. “Het was een zeer moeilijke keuze, maar ik ben op een punt gekomen in mijn carrière dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk”, aldus de Australiër. “Ik heb altijd gezegd dat er iets heel speciaal moest komen om deze prachtige club te verlaten en dat is nu het geval. Club heeft er nog alles aan gedaan om mij te houden en ik ben hen daar ook dankbaar voor. Zo gaven ze mij het gevoel dat ze me echt wilden houden. Bij Club heb ik schitterende mensen leren kennen en het zal pijn doen om zo’n mooie club te verlaten. Ik had geen betere club kunnen kiezen als jonge speler. Ik ben hier ook een beter mens geworden en ik zal dit altijd als een prachtige periode in mijn leven beschouwen.”

Dubbel gevoel

Algemeen Vincent Mannaert zat dan weer met een dubbel gevoel na het vertrek van Ryan. “Enerzijds is het natuurlijk spijtig als je zo’n uitzonderlijk talent ziet vertrekken. We hebben er nog alles aan gedaan om hem nog één seizoen te houden, maar het heeft niet mogen zijn. Valencia is natuurlijk een echte topclub en dan wordt er ook over andere budgetten gesproken. Maar anderzijds moeten we ook trots zijn dat Ryan bij Club gespeeld heeft en dat hij in Spanje een goede ambassadeur zal zijn voor Club Brugge. Wij waren ook voorbereid op zijn vertrek en maken nu werk van een opvolger.” Mannaert bevestigde ook nogmaals dat het wel degelijk over een defintieve verkoop gaat en niet over een uitleenbeurt, zoals op sociale media gesuggereerd werd.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier