“Dromen van de dubbel”

Annelies Vermeiren en Steve Bergmann (32) gingen naar Jan Breydel. Ook de kindjes, Kiara (8) en Kenji, supporteren. © JW
Redactie KW

Al van jongs af is Steve Bergmann supporter van Club Brugge. En hoe langer, hoe fanatieker ook! Hijzelf, zijn partner Annelies en Kiara en Kenji kijken reikhalzend uit naar de bekerfinale van zondag. “En zelfs al enkele maanden verder, want de droom van de ‘dubbel’ ligt voor het grijpen”, zegt Steve.

Het heeft hem veel inspanningen gekost, maar sinds een vijftal jaar krijgt Steve Bergmann (32) nu ook zijn partner Annelies Vermeiren (32) mee naar Jan Breydel. Zelfs Kiara (8) en Kenji (12) missen geen enkele thuiswedstrijd. De oudste speelde zelf een hele tijd voetbal, maar moest zijn hobby stopzetten. Papa Steve werkt immers in een drieploegenstelsel, mama Annelies zit in de verkoop en is dus in het weekend niet altijd thuis. Van zodra de nieuwe speeldata bekendgemaakt worden, vragen Annelies en Steve zo snel mogelijk hun vakantiedagen aan. Zelfs familiefeesten moeten wijken als Club speelt!

Abonnement

Steve was acht jaar, toen hij Club Brugge leerde kennen. Het bleef een tijdlang bij passief supporteren, maar toen hij ouder was, trok hij hoe langer hoe meer naar het Jan Breydelstadion. “Met losse kaarten”, vertelt Steve. “Nu hebben we allemaal een abonnement in de zuidtribune, net achter de goal. Voor de kindjes is dat een perfecte locatie. Ze zien zichzelf wel eens op tv als er een doelpunt gescoord wordt, én ze zitten niet in de volle drukte. Al zou ik graag nog eens de sfeer van de noordtribune opsnuiven.”

Rode Duivels

Bij uitwedstrijden van Club zit het hele gezin voor de tv. “Op aanraden van een familielid hebben we een aanvullend sportabonnement genomen”, gaat Annelies verder. “Vooral voor de uitmatchen van Club Brugge, maar we kijken vaak ook naar een andere competitiewedstrijd. Mijn man volgt ook de Premier League op de voet, omdat er veel Rode Duivels in spelen.”

“We twijfelen er niet aan dat het zondag opnieuw een onvergetelijke ervaring wordt”

Steve ging wel al een paar keer mee met de lokale supportersclub FCB Keldervrienden om de sfeer van een uitwedstrijd van dichtbij mee te maken. En zoon Kenji mocht een tijdje geleden meelopen met de spelersgroep in de match tegen Bordeaux. Onlangs was hij zelfs een keertje voetbalcommentator: hij kreeg een perszitje in het stadion en mocht de trainer interviewen. “Zijn kamer hangt vol vlaggen, sjaals en foto’s”, lacht Annelies.

Butelle

De bekerfinale van vorig jaar maakte het koppel van dichtbij mee. “Een van mijn persoonlijke hoogtepunten”, zegt Steve. “Ook de laatste kampioenenviering zal ik nooit vergeten! Mijn favoriete speler is de nieuwe keeper Ludovic Butelle. Hij straalt veel zelfvertrouwen uit en kan de ploeg perfect sturen. Maar ook Timmy Simons is iemand naar wie ik opkijk. Ik vergelijk hem vaak met Ruud Vormer…”

“Mijn pronostiek: 2-1, net als bij de vorige bekerfinale”, zegt Steve resoluut. Ook de winning goal zou volgens hem door dezelfde man worden gemaakt. “Voor mijn ideale opstelling voor zondag grijp ik terug naar onze basiself van enkele weken geleden. Sterkhouders Ruud Vormer en Abdoulay Diaby zet ik na hun herstel onmiddellijk terug op het veld. Alleen jammer dat we in onze verdediging Stefano Denswil moeten missen, al lijkt Benoît Poulain in zijn laatste match klaar voor een topper”, meent Steve.

De zenuwen staan hooggespannen bij het gezin uit de Jacob de Meyerstraat. “We twijfelen er niet aan dat het zondag opnieuw een onvergetelijke ervaring wordt. Hopelijk kunnen we na de wedstrijd het echte feest inzetten”, besluiten Steve en Annelies.

(JW)