Dion Cools hoopt vrijdag een ‘gemakkelijke tegenstander’ te loten

Het was Dion Cools die het volgelopen Jan Breydelstadion woensdag een eerste keer liet ontploffen.

In de 52e minuut slaagde hij erin de 1-0 op het bord te zetten en Cools pakte ook nog eens uit met een assist, waar het derde doelpunt, van Obbi Oulare, uit voortvloeide.

“Ik ben blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen in het succes van Club Brugge vanavond”, gaf Dion Cools mee. “Het was voor mij eigenlijk een hele verrassing dat ik in het basiselftal stond. Ik wou dan ook honderd procent tonen dat ik die plaats waard ben en wou het vertrouwen van de trainer zeker niet beschamen. Met een doelpunt en een assist afsluiten is altijd mooi. Na de tactische omschakeling, na de rust, waardoor ik op de rechtervleugel ging infiltreren kwamen we beter in ons spel. Tijdens de eerste helft zat het allemaal wat vast en moesten we een oplossing zoeken die er eigenlijk nooit kwam. Na de omschakeling liep het een stuk beter en dat rendeerde. Ik hoop nu dat we vrijdag een gemakkelijke tegenstander loten, zodat we kunnen doorstoten naar de Champions League.”

Dat zou nog wel eens moeilijk kunnen worden want de mogelijke tegenstanders voor Club Brugge zijn Manchester United, Valencia, Leverkusen, Shakhtar Donetsk en Sporting Lissabon. Niet bepaald wat je makkelijke tegenstanders noemt.