Emmanuel Bonaventure Dennis scoorde twee keer. © BELGA
Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Woensdagavond gaf Club Brugge tijdens de zomerstage in het Nederlandse Garderen het Oekraïense nummer vijf FC Oleksandria partij.

Een honderdtal Brugse fans zagen een potige eerste helft, waarin Vossen de eerste grote kans op de doelman trapte. Na 20 minuten kon Dennis na een vrije trap van Vormer met een schuiver van in de grote rechthoek de openingstreffer netten. Na de 0-1 voerden de Oekraïners de druk wat op, maar het was opnieuw Dennis de vlak na het halfuur de aanleiding gaf voor de 0-2. Hij zette zich goed door, maar zijn poging strandde op de doelman. Vossen was echter goed gevolgd en kon in de rebound binnentikken. Op slag van rust kwam Palacios nog alleen voor doel, maar ook hij stuitte op de doelman.

Negen wissels na 0-3

Heel wat minder kansen in de tweede helft, maar op het uur kon – alweer – Dennis de score nog wat aandikken. De Oekraïense doelman botste een vrije trap van Vormer op Dennis, die de bal simpel kon binnen trappen. Vlak na de goal voerde Ivan Leko negen wijzigingen door. Nakamba genoot zo zijn eerste speelminuten. Veel kansen vielen er na de vele wissels niet meer te noteren, waardoor de logische 0-3-cijfers op het bord bleven.

Oude bekende

Opvallend: tweevoudig doelpuntenmaker Dennis was tot vorig seizoen nog in Oekraïne actief. Met Zorja Loehansk bekampte hij meermaals FC Oleksandria in de Oekraïense competitie. FC Oleksandria was de vierde tegenstander van Club tijdens de voorbereidingen op het seizoen 2017-2018. Zaterdag speelt blauw-zwart om 16.30 uur een oefenpot tegen Waasland-Beveren.

(SB)

Club Brugge: Horvath (46′ Hubert), Palacios (60′ Touba), Poulain (60′ Mechele), Denswil (60′ Cools), De Bock (60′ Masovic), Simons (60′ Vanlerberghe), Vormer (60′ Nakamba), Vanaken (60′ Claudemir), Acolatse (46′ Vlietinck), Vossen (60′ Limbombe), Dennis (60′ Perbet).