Dames Club Brugge kampioen na testmatch

30/04/17 om 18:57 - Bijgewerkt om 21:14

De Haan vormde zondagmiddag het decor voor de testwedstrijd tussen dames Club Brugge en Ladies Union Zandvoorde. Inzet van de wedstrijd was de titel in tweede provinciale A van het damesvoetbal. Beide ploegen waren het hele seizoen aan elkaar gewaagd legden een bijzonder straf parcours af met een punten totaal van 75 op 78.

Dames Club Brugge kampioen na testmatch

De jonge dames van Club Brugge vierden de titel en bijhorende promotie uitbundig. © RD

Amper een week geleden keken beide ploegen elkaar al in de ogen. Club Brugge trok toen snel van leer en besliste de wedstrijd al in de eerste helft. Ook nu wilde het jeugdige blauwzwarte geweld, met maar liefst zeven speelsters onder de 17 jaar op het veld, het pleit zo snel mogelijk in hun voordeel beslechten en trok meteen ten aanval. Na 8 minuten kreeg Scherrens een enorme mogelijkheid maar de Zandvoordse doelvrouw Buyens had een knappe redding in petto. Daarna volgden twee hoekschoppen: eerst werd een bal van de lijn geveegd en meteen daarna kopte Metsu voor een leeg doel naast.

Op het kwartier stak Zandvoorde de eerste keer de neus aan het venster met een doelpoging van Rogacheva. Keepster Schamp van Club Brugge ging gevalt plat en pakte klemvast. Daarna was het weer allemaal Club Brugge was de klok sloeg. Maertens besloot eerst op de keeper en mikte kort daarop tegen de paal. Metsu kopte en doelpoging naast en ook Roman kon namens Club Brugge niet besluiten. Een blanco ruststand waarmee vooral Zandvoorde blij kon zijn.

Druk levert op

In de tweede helft lag het spel aanvankelijk al te vaak stil door blessurebehandelingen en leek het tempo uit de wedstrijd te verdwijnen. Toch bleven de beste kansen komen voor Club Brugge maar een uitstekende doelvrouw Buyens hield achtereenvolgens Metsu, Scherrens en Boudens van de openingsgoal. Boudens zag daarna de openingsgoal afgekeurd wegens buitenspel.

De 30-jarige Sarah Metsu verlaat Club Brugge met een titel. Ze gaat aan de slag bij Ladies Bredene.

De 30-jarige Sarah Metsu verlaat Club Brugge met een titel. Ze gaat aan de slag bij Ladies Bredene. © FRO

De blauwzwarte druk bleef aanhouden en na 65 minuten kreeg Club Brugge loon naar werken. Metsu stuitte na een knappe rush over de rechterflank eerst nog op de keeper maar in de rebound scoorde Maertens de bevrijdende openingstreffer. Zeven minuten later legde Boudens de wedstrijd in een beslissende plooi door een mooie aanval over de rechterflank af te ronden.

Nog een kans op promotie

Zandvoorde dat zich kranig had verweerd boog het hoof en in de slotminuten zette invaller Debruyne de kers op de taart. Drie nul, en de dames van Club Brugge mogen als kampioen rechtstreeks promoveren naar eerste provinciale. Daar zullen ze meteen een te duchten kandidaat zijn voor een nieuwe titel.

Voor Ladies Zandvoorde wacht nog de eindronde tegen FC menen United, tweede uit tweede provinciale B. de winnaar van dit treffen vervoegt Club Brugge naar eerste provinciale.

Reacties uit beide kampen

Dana Boudens (Club Brugge): "Heerlijke ervaring"

"Ik ben ongelofelijk blij met deze titel", aldus de 24 jarige Dana Boudens. "Kunnen scoren in deze beslissende titelwedstrijd is een heerlijke ervaring. Zeker omdat ik vind dat mijn openingsgoal onterecht werd afgekeurd. Het is de bekroning van een fantastisch seizoen. Op één wedstrijd na wonnen we alles en meestal wonnen we met hele ruime cijfers. Ik begrijp de frustratie van Zandvoorde wel dat over het feit er meisjes met ons meespeelden die dit seizoen ook al meespeelden met ons eerste elftal uit tweede nationale. Maar omgekeerd zouden ze net hetzelfde gedaan hebben. Ik ga hier nu eerst heel erg van genieten maar ik kijk al uit naar volgend seizoen. Met deze ploeg zullen we immers ook in eerste provinciale hele ogen kunnen gooien !", aldus de studente pedagogie van het jonge kind.

Dames Club Brugge kampioen na testmatch

Sarah Metsu (Club Brugge): "Kan Club met een titel verlaten"

"Ik ben ontzettend tevreden dat ik dit mooie hoofdstuk bij Club Brugge kan afsluiten met de titel", aldus de 30 jarige Metsu. Een titel die dik en dik verdiend is, na amper 1 nederlaag en meer dan 200 gescoorde doelpunten in de competitie.

Dit Club Brugge is de beste ploeg waarbij ik ooit heb gespeeld. Een ongelofelijk potentieel aan jonge getalenteerde meisjes. Zandvoorde is afhankelijk van een kanjer als Bianka Ternier, maar wij hebben elf zulke kanjers op het veld lopen. Dat was het grote verschil tussen Club Brugge en Zandvoorde, het verschil in individueel talent op elke positie.

Dames Club Brugge kampioen na testmatch

Volgend seizoen verdedig ik de kleuren van het ambitieuze KSV Bredene. Ik hoop dat opnieuw de titel in tweed provinciale te kunnen vieren ! "besluit een gelukkige Metsu.

Paula Rogacheva (Union Zandvoorde): "Hebben nog een kans op promotie"

"Deze nederlaag is zuur maar verandert niet aan het feit dat we een fantastisch seizoen achter de rug hebben, stelt de zestienjarige Paula Rogacheva. "In tegenstelling tot Club Brugge moesten wij het stellen met een kern van amper 15 meisjes. Wij hebben drie keer tegen Blauw-zwart gespeeld, drie keer speelden ze met een andere ploeg. Dat mag, maar is wel frustrerend."

Dames Club Brugge kampioen na testmatch

"Het is belangrijk om snel te knop om te draaien want volgende week begint de eindronde tegen FC Menen United. Wij willen absoluut promoveren naar eerste provinciale en mogen dus onze kop niet laten hangen. Het geloof in eigen kunnen is wat mij betreft onaangetast."

Philip Cachard (Union Zandvoorde): " Trots op mijn dames"

Het is heel zuur dat je in de test wedstrijd voor het kampioenschap in tweede provinciale verliest van nationaler", merkt de trainer van Ladies Union Zandvoorde op. " Met Anne-Lore Scherrens deed zelfs hun kapitein uit tweede klasse mee. Pas op, ik begrijp hen, en omgekeerd zou ik wellicht het zelfde hebben gedaan. Maar ik ben trots op mijn ploeg. Een uur lang hebben stand kunnen houden tegen zo'n topploeg, dat geeft moet voor de eindronde. Wat mij betreft telt deze verliesmatch als een morele boost voor volgende week. Want we willen echt over, ook al verliezen we met Bianka Ternier onze absolute topspeelster."

Dames Club Brugge kampioen na testmatch

"Over onze kansen in de eindronde tegen FC Menen United kan ik niet veel kwijt. Ik schat de kansen gelijkwaardig in. Ik onderschat zee in elk geval niet. Zondag na de heenwedstrijd in Zandvoorde zullen we al wat wijzer zijn."

(Richard Doeven)

Club Brugge: Schamp, Verdonck, Bernaert, Dubois, Romans, Vankeirsbilck, Boudens (78' Debruyne), De Baets, Maertens, Metsu (85' Van Beneden), Scherrens (82' Note).

Union Zandvoorde: Buyens, Vanheste, Mundorff, Vandenberghe, Madelein, Devriendt (75'Balbi), Rogacheva, Mylle, Bernaert, Ternier, Rosseel.

Doelpunten: 65' 1-0 Scherrens, 72' Boudens 2-0, 87' Debruyne 3-0.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!