Clubsupporters koelen hun woede op politie, één agent bewusteloos

Redactie KW

Na de topper tussen Club Brugge en Anderlecht hebben enkele supporters van Club Brugge hun frustratie uitgewerkt op twee ongewapende politieagenten die op een kruispunt het verkeer stonden te regelen.

De twee agenten werden geschopt en geslagen en liepen daarbij behoorlijk wat verwondingen op. Eén van de twee ging zelfs bewusteloos tegen de vlakte. Andere supporters probeerden ook om een politievoertuig om te kantelen, maar zonder succes. Er werden in totaal zes supporters opgepakt.

Het incident deed zich voor aan de uitgang van parking O op de Koning Leopold III-laan. De agenten van de politiezone Brugge werden aangevallen toen ze het verkeer stonden te regelen. Eén van hen moest de nacht in het ziekenhuis doorbrengen.

Op de daken geklommen

Tegelijk zorgde een groep misnoegde Club Bruggesupporters ook voor amok op het kruispunt van de Koning Leopold III-laan en de Doornstraat. De heethoofden probeerden vermoedelijk tot bij de Anderlechtfans te geraken. De politie werd onder andere bekogeld met stenen en verkeersborden. Enkele supporters klommen zelfs op de daken van de huizen in hun pogingen om tot bij de bezoekende supporters te geraken. Het waterkanon werd ingezet om de gemoederen te bedaren.

De beelden van de incidenten zullen bestudeerd worden.

Lange tijd had hun favoriete club uitzicht gehad op de overwinning tegen de aartsrivaal uit Brussel. Meer dan een helft speelden ze tegen tien na de uitsluiting van Mitrovic, maar het was verdediger Thomas Meunier die met een own-goal het hele stadion een koude douche bezorgde.

(FJA/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier