Club zet grote stap richting volgende ronde met 1-3-zege in Aalborg

Club Brugge leidde na een uur al met 0-3, dankzij doelpunten van Obbi Oulare, Lior Refaelov en een owngoal. Met een penalty zorgde Aalborg voor de 1-3-eindstand.

Michel Preud’homme verraste met zijn opstelling. De Luikenaar koos voor drie centrale verdedigers: Davy De fauw, Oscar Duarte en Brandon Mechele. Thomas Meunier nam de hele rechterflank voor zijn rekening, terwijl Boli Bolingoli hetzelfde deed op links. Lior Refaelov en Felipe Gedoz speelden in steun van diepe spits Obbi Oulare, die nog eens de voorkeur kreeg op Tom De Sutter. Op het middenveld nam Ruud Vormer opnieuw zijn plaats in. Claudemir, die zondag nog in de basis stond tegen Lokeren, is Europees niet speelgerechtigd, net als Stefano Denswil. Bij de Denen was Nicklas Helenius de bekendste naam. Thomas Enevoldsen, die gehuurd wordt van KV Mechelen, mocht pas in het laatste half uur invallen.

Geen studieronde

Al in de eerste minuut kreeg Aalborg bijna een grote kans om de score te openen, maar Mechele kon er nog net een voetje tussen steken. De wedstrijd was meteen opengebroken en vier minuten later was Vormer dicht bij de openingsgoal. Gedoz testte eerst nog de vuisten van doelman Larsen en in de rebound besloot Vormer op de paal. Bij Club was het vooral opletten voor de snelle tegenstoten van Aalborg, maar verder dan een botsende bal van Børsting, die in hoekschop geduwd werd door Ryan, kwam de thuisploeg niet. Halfweg de eerste helft werd het opnieuw even heet voor het Deense doel. Eerst werd een voorzet van Refaelov weggewerkt en op de daaropvolgende hoekschop konden Gedoz en Bolingoli niet afwerken.

Oulare scoort honderdste

Ryan moest daarna nog eens plat op een trap van Jacobsen en in vier dolle minuten legde blauw-zwart de wedstrijd nadien in een beslissende plooi. Bolingoli kreeg een zee van ruimte op links om voor te zetten en tussen twee Denen kopte Oulare het honderdste doelpunt van Club dit seizoen tegen de touwen. De Bruggelingen duwden meteen door, want nauwelijks enkele minuten later zorgde Refaelov al voor de 0-2. Ook de Israëliër kreeg te veel ruimte van de Deense verdediging en kon van ver uithalen. Doelman Larsen had geen verhaal tegen de knappe trap van Refaelov, die zo zijn eerste basisplaats sinds zijn blessure bekroond zag met een doelpunt. In het laatste kwartier van de eerste helft beperkte Club zich vooral tot controleren. Gedoz kon wel nog eens trappen, maar zijn schot was te zwak om Larsen te verontrusten.

Owngoal en penalty

Net als in de eerste helft kwam Aalborg ook na de rust met offensieve ideeën uit de kleedkamer. Eerst moest Ryan redding brengen op een schot van Thomsen en even later trapte Helenius maar net over. Tussendoor had Refaelov van op de rand van het strafschopgebied net naast de kooi van Larsen getrapt. Na een kwartier in de tweede helft moest de Deense doelman zich dan toch voor de derde keer gewonnen geven. Meunier zette zelf de actie op en na een hakje van Bolingoli kon Petersen, die Meunier in zijn rug voelde, niet anders dan de bal in eigen doel trappen. De kwalificatie voor de volgende ronde leek zo goed als binnen, maar toch volgde er nog een domper. Zes minuten na de derde Brugse goal zag Club Oulare opnieuw geblesseerd het veld verlaten. De negentienjarige spits had opnieuw last van de enkel, die hem ook eerder dit jaar al even aan de kant hield.

Overbodige terugmatch

Victor Vazquez nam de plaats in van Oulare, maar door het wegvallen van een diepe spits bij de bezoekers kon Aalborg iets meer oprukken en dat leverde ook een doelpunt op. Meunier liep Blabjerg van de sokken en ref Haagen wees naar de stip. Meunier kreeg echter geen geel, waardoor hij geschorst zou zijn voor de terugwedstrijd. Helenius faalde niet van op elf meter, al zat Ryan er wel nog dichtbij. Na de inbreng van De Sutter nam blauw-zwart de controle opnieuw over en Larsen moest zich nog eens onderscheiden op een knal van Meunier. Die 1-3 bleef uiteindelijk op het bord staan, zodat de terugwedstrijd volgende week donderdag niet meer dan een formaliteit wordt. Zondag hopen de Bruggelingen op dit elan te kunnen doorgaan in de Gentse Ghelamco Arena. Blauw-zwart moet zich dan herpakken na een één op zes in de competitie.

(KPL)

Doelpunten: 25′ Oulare (0-1), 29′ Refaelov (0-2), 61′ Petersen (owngoal, 0-3), 71′ Helenius (penalty, 1-3).

Aalborg BK: Larsen, Dalsgaard, Petersen, Thelander, Blabjerg, Børsting (80′ Kristensen), Würtz, Thomsen, Bruhn (46′ Augustinussen), Helenius, Jacobsen (62′ Enevoldsen).

Club Brugge: Ryan, Meunier, Duarte, Mechele, De fauw, Simons, Vormer, Refaelov (80′ De Sutter), Bolingoli, Oulare (67′ Vazquez), Gedoz (57′ Silva).

Gele kaarten: 3′ Dalsgaard, 75′ Silva.

Scheidsrechter: Tom Harald Haagen (Noorwegen).