Club wint en gaat als tweede Champions League in

Club Brugge heeft op de slotspeeldag zondagmiddag rivaal AA Gent met 2-1 verslagen.

In zijn mogelijk laatste wedstrijd als coach bij Club schudde Michel Preud’homme zijn basiself opnieuw flink door mekaar. Zo mochten Cools, Refaelov en Wesley starten. Touba, Simons en Rotariu begonnen op de bank en Limbombe verving de geblesseerde Gouden Schoen Izquierdo. Gent miste Asare en (in extremis ook) Gigot. De inzet van de partij was bekend, de Bruggelingen hadden aan een gelijkspel voldoende om zich van plaats twee te verzekeren terwijl de Buffalo’s moesten winnen.

De bezoekers uit Gent begonnen dominant aan de wedstrijd. De Buffalo’s monopoliseerden de bal, zonder daarbij tot echt grote kansen te komen. De bonkige Club-spits Wesley Moraes bracht blauw-zwart halverwege de eerste helft toch op voorsprong. De Braziliaan tikte een hoekschop van Refaelov bij de eerste paal tegen de touwen. Gent was in de eerste helft amper gevaarlijk en moest uit een ander vaatje tappen.

Champions League

Na de pauze kwamen de bezoekers sterker voor de dag en Milicevic zorgde al snel ei zo na voor de 1-1, maar Horvath stond pal. Iets voor het uur diepte Club Brugge haar voorsprong verder uit. Hans Vanaken zorgde voor de 2-0. Saief bracht AA Gent na een knappe solo nog terug op 2-1, maar verder kwamen de mannen van Hein Vanhaezebrouck niet meer.

De aftredend landskampioen wordt op die manier tweede in de eindstand en treedt volgend seizoen aan in de derde voorronde van de Champions League. Gent is derde en komt in actie in de derde voorronde van de Europa League.