Club verdiend op voorsprong halfweg tegen Porto

18/10/16 om 21:39 - Bijgewerkt om 21:59

Niemand had het voordien durven hopen. Maar na 45 minuten staat Club Brugge 1-0 op voorsprong tegen FC Porto.

Club verdiend op voorsprong halfweg tegen Porto

© BELGA

Club startte de wedstrijd tegen Porto met een onuitgegeven opstelling. Met Stefano Denswil als linkerback en Timmy Simons als libero. Tomas Pina mocht als verdedigende middenvelder opdraven, als spitsen koos coach Michel Preudhomme Jelle Vossen en Anthony Limbombe. Een goede zet, want Club voerde meteen de druk op en in de elfde minuut scoorde Jelle Vossen, na een mooie collectieve actie : een lange, kruispas van Ricardo Van Rhijn, die zo Limbobme op links lanceerde. Eerst redde Porto doelman IIker Casillas de knal van Hans Van Aken, maar Jelle Vossen scoorde in de rebound.

Bijna 2-0

In de twintigste minuut was het voor de eerste keer warm nabij het doel van Ludovic Butelle, die onoordeelkundig uitkwam, maar de kopbal van Porto middenvelder Otavio strandde hoog boven het doel.

Maar in de 33ste minuut miste Hans Vanaken de 2-0, toen hij van in de rechthoek te zwak op doel trapte.

Nadien kwam FC Porto weer opetten. In de 40 ste minuut kreeg de Portugese linkerback Layun verdiend geel, toen hij in de maag van Vossen trapte. Eerder al had hij een kopstoot gegeven aan de Clubspits, maar dat had de Italiaanse scheidsrechter Paolo Tagliavente tot woede van het thuispubliek niet gezien. Conclusie na 45 minuten : Club verdiend op voorsprong. Slechts weinigen hadden dit voordien durven hopen, na de eerdere blauzwarte miskleunen in de Champion League.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!