Club-verdediger Bjorn Engels sluit opnieuw bij de groep aan

© BELGA
Redactie KW

Voor Bjorn Engels is een lange lijdensweg zo eindelijk achter de rug.

Na een revalidatieperiode van ruim acht maanden wegens een knieblessure kon de twintigjarige centrale verdediger donderdag in Westkapelle voor het eerst weer met de groep meetrainen bij de Belgische vicekampioen.

“Ik kan het bijna zelf niet geloven. De kop is er eindelijk af”, zei Engels na afloop. “Het is net een sprookje. Ik voel me weer volop voetballer. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden. Ik heb naar die dag zeer reikhalzend uitgekeken. Ik wou zeker niet overhaast te werk gaan. Een nieuwe mokerslag na zoveel noeste arbeid mocht zich niet meer aandienen. Het is voor mij een geweldige opsteker te mogen vaststellen het balgevoel niet kwijtgespeeld te zijn. Ik was zeer benieuwd, maar het werd een geweldige meevaller. Voor alle duidelijkheid : beschouw deze uitspraak geenszins als een cliché, want ik ben op alle gebied een perfectionist. Alles moet top zijn. Dat was voor deze première zeker het geval. Het is voor mij tevens een hele opluchting niet langer de vaste klant van de medische staf te zijn.”

Het is voor mij een geweldige opsteker te mogen vaststellen het balgevoel niet kwijtgespeeld te zijn

Het jeugdproduct van Club blesseerde zich begin oktober tijdens een training. Verder onderzoek bracht toen een scheurtje in de meniscus van de linkerknie en een partiële scheur aan de binnenenkelband aan het licht, waardoor Engels een streep door vorig seizoen kon trekken. De voorbije weken werkte hij een individueel programma af.

Oscar Duarte en Felipe Gedoz zijn momenteel nog aan het revalideren, maar konden donderdag al een deel van de groepstraining afwerken. Thomas Meunier en Claudemir trainen nog individueel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier