Club-speler Bernie Ibini veroordeeld voor reeks verkeersovertredingen

Redactie KW

Club Brugge-speler Bernie Ibini is in de Brugse politierechtbank veroordeeld tot een geldboete van 270 euro voor een reeks verkeersovertredingen op autoloze zondag in september vorig jaar.

Op 20 september 2015 werd de 23-jarige Australiër in Brugge betrapt in de buurt van de Komvest. Op autoloze zondag negeerde de flankaanvaller een bevel van een agent die een verboden richting aanduidde. Ibini besloot toch verder te rijden en reed langs links een rotonde op. Uiteindelijk keerde hij toch op zijn stappen terug, maar toen was het kwaad al geschied. Voor deze overtredingen kreeg hij een geldboete van 270 euro.

Lichamelijk ongeschikt

De Australiër werd maandagochtend ook vervolgd omdat hij op dat moment lichamelijk niet in staat zou geweest zijn een voertuig te besturen. Enkele weken voordien brak de aanvaller zijn been. Vermoedelijk reed hij met zijn been in een brace of gips, maar daar kwam in de rechtbank geen duidelijkheid over. Hiervoor kreeg hij dan ook de vrijspraak. Door de beenbreuk wacht Ibini nog steeds op zijn officieel debuut voor Club Brugge.

Opvallend: vrijdag nog stelde Club Brugge een unieke samenwerking voor met het BIVV om het belang van verkeersveiligheid extra in de verf te zetten. Met de slogan ‘Champions go for zero’ stelde de landskampioen vol trots het initiatief voor in het kader van de doelstelling van de Vlaamse regering om tegen 2050 nul verkeersdoden te hebben. Een van de doelstellingen was om met de voltallige staf en spelersgroep het aantal verkeersboetes met 25 procent te doen dalen. De veroordeling van Ibini is alvast een valse start. Binnenkort worden de spelers van Club Brugge allen op verkeerscursus gestuurd.

(MM – Foto a-Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier