Club-monument Timmy Simons krijgt carrièreprijs

© BELGA
Redactie KW

Club Brugge-aanvoerder Timmy Simons heeft woensdagavond in Lint op het 63e gala van de Gouden Schoen een Lifetime Achievement Award voor zijn carrière in ontvangst mogen nemen. De prijs werd uitgereikt door Phillip Cocu, zijn voormalige ploegmaat bij PSV.

De veertigjarige Simons is vorig zomer bij Club Brugge zijn laatste contractjaar ingegaan en het is momenteel nog niet duidelijk of de middenvelder er nog een jaar zal bijdoen. Eind 2016 maakte hij in een interview bekend dat er in het voorjaar een definitieve beslissing zal vallen.

Niet dat er al te veel sleet zit op de Simons-machine. Bij Club Brugge kan de Gouden Schoen van 2002 nog steeds op een basisplaats rekenen en is hij één van de steunpilaren in het elftal van Michel Preud’homme, dat op jacht is naar een tweede landstitel op rij. Bij de Rode Duivels zorgde bondscoach Roberto Martinez dan weer voor een verrassing door het ouderdomsdeken bij de selectie te halen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. In die interland pakte Simons zijn 94e cap en werd hij met zijn 39 jaar de oudste Rode Duivel in de geschiedenis.

Club-monument Timmy Simons krijgt carrièreprijs
© BELGA

Simons is sinds 2013 aan zijn tweede ambtstermijn bij blauw-zwart bezig, na een eerste passage in het Jan Breydelstadion tussen 2000 en 2005. Nadien schreef hij bij zowel PSV Eindhoven (2005-2010) als Nürnberg (2010-2013) een succesverhaal.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier