Club-manager Vincent Mannaert hoopt dit seizoen beter af te sluiten

© BELGA
Redactie KW

Dat vertelde hij maandag tijdens de kalendervoorstelling van de play-offs in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel.

Net als vorig seizoen mag Club Brugge als winnaar van de reguliere competitie begin volgende maand als leider beginnen aan Play-off I. Vorig jaar moesten ze de landstitel in extremis echter nog aan AA Gent laten. “We hopen dit seizoen dan ook beter af te sluiten, maar daarvoor zijn er geen garanties”, vertelde Club-manager Vincent Mannaert maandag tijdens de kalendervoorstelling van de play-offs in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel.

“Frisheid belangrijk”

Er zijn bij blauw-zwart heel wat gelijkenissen te trekken met vorig seizoen. Niet alleen is er de leidersplaats, ook net als vorig jaar speelt Club in tussentijd nog de Bekerfinale. Vorig seizoen werd er na een thriller nipt gewonnen van Anderlecht, zondag is Standard de tegenstander. “Dit seizoen spelen we echter geen Europees voetbal meer en dat is toch wel een belangrijk verschil, ons programma is daardoor een pak minder zwaar en we hebben minder wedstrijden in de benen. Die frisheid is heel belangrijk“, vertelde Mannaert.

Na de halvering van de punten hebben de Bruggelingen nog twee punten voorsprong op eerste achtervolger AA Gent. Anderlecht volgt met een achterstand van vier punten op de derde plaats. Het zware programma van Club Brugge in het begin van de play-offs indachtig, is een verschuiving na enkele speeldagen niet onmogelijk. “Na de halvering weet je dat het belangrijkste deel van de competitie nog moet komen. Die halvering hoort er nu eenmaal bij, het is de formule van POI. Maar we hebben nog steeds voorsprong en dat is toch het belangrijkste.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier