Club haalt het van KVK, dat lot niet meer in eigen handen heeft voor PO1

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Zaterdagavond won Club Brugge op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie met 2-1 van KV Kortrijk.

Na vier gelijke spelen op rij moest Club Brugge ploeg in vorm KV Kortrijk ontvangen. De Kerels strijden na een indrukwekkend parcours onder Glen De Boeck nog vol voor een plaatsje in play-off 1. Geen verrassingen bij de thuisploeg, waar Ivan Leko voor dezelfde elf van vorige week opteerde. Bij de bezoekers gooide De Boeck zijn elftal na de 0-1-thuisnederlaag tegen Zulte Waregem wel door elkaar. Palmer-Brown, Lepoint, Papazoglu, Attai en Stojanovic kwamen in de ploeg ten koste van Azouni, Kumordzi, Perbet, Ouali en topschutter Chevalier.

Blauw-zwart begon het vurigst aan de partij en versierde vrijwel meteen drie uitstekende mogelijkheden. Eerst knalden Vormer en Vanaken over. Even later testte de Limburger voor het eerst Kaminski, die goed plat ging. Aan de overzijde was het vooral uitkijken voor de bezoekende uitbraken vanaf rechts, waar Denswil en Limbombe de nodige moeite hadden met de kwieke Youcef Attal.

Karrevracht aan kansen voor Club

Hoewel de thuisploeg bij vlagen heel onzuiver voetbalde, verzamelde het toch heel wat kansen. Een bijzonder sterke Kaminski hield de Kerels echter meermaals overeind. En toen ook de bezoekende goalie geklopt leek te zijn, miste Wesley onbegrijpelijk voor een quasi leeg doel. Uiteindelijk was het een klein wonder dat we met een brilscore de rust indoken, want Diaby trof ook nog de paal.

Ook in de tweede helft begon de thuisploeg met het meeste dadendrang naar voren. Na vijf minuten was het dan toch raak. Vanaken snoepte het leer af van Hannes Van Der Bruggen en stuurde Diaby diep. De Malinees controleerde perfect en deponeerde de bal naast Kaminski in het mandje: 1-0.

Goedkope penalty brengt KVK langszij

De voorsprong inspireerde de thuisploeg tot beter voetbal. Het ging op zoek naar een verdubbeling, KVK plooide noodgedwongen terug. En net op het moment dat Club versnelde, versierden de bezoekers aan de overzijde een strafschop toen Ajagun graag neerging na een vermeende tik van Mechele. Stojanovic liet de kans niet liggen: 1-1.

Net als in de eerste helft ontbrak het de thuisploeg vooral aan efficiëntie. Kaminski werd opnieuw meermaals op de proef gesteld, maar scoren lukte niet. Ondertussen bleef het aan de overzijde uitkijken voor de tegenprikken van KVK. Zo moest Vermeer een kopslag van Papazoglou uit zijn doel zweven.

Limbombe verlost inefficiënt Club

De Brugse druk bleef aanhouden en de Kerels kwamen er steeds minder uit. Een onhoudbare situatie bewees Limbombe, die een voorzet van Vormer in één tijd op de slof nam en de thuisploeg weer op voorsprong trapte: 2-1.

Met de moed der wanhoop probeerden de bezoekers in de slotfase alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen. Na een poging van de ingevallen Chevalier was er nog fel protest voor vermeend handspel van Denswil, die zich in de baan van het schot gooide. Smet floot echter niet, waardoor het bij 2-1 bleef.

Na vier gelijke spelen op rij mocht Club Brugge eindelijk nog eens een driepunter vieren. KV Kortrijk ziet de belangrijkste concurrenten voor PO1 wél winnen en heeft zijn lot niet meer in eigen handen.