Club en Cercle blijven zich inzetten voor de maatschappij

Redactie KW

Deze voormiddag vond de voorstelling plaats van de communityprojecten van zowel Club als Cercle Brugge. In het stadhuis nam Community Coördinator Peter Gheysen de honneurs waar voor Club terwijl Maithé Franco dit deed voor Cercle.


In 2011 tekenden de twee profploegen en Stad Brugge een charter van de vzw Open Stadion. Het houdt in dat de drie partijen instaan voor de verdere uitbouw van de twee communitywerkingen. Jaarlijks investeert de stad 20.000 euro, verdeeld over de twee communities.

Cercle beet de spits af en overliep de verschillende initiatieven. Enerzijds kwamen de vaste projecten zoals “De Sleutel” en het G-voetbal, geïntegreerd voetbal voor personen met een beperking nog even in beeld. Maar de meeste aandacht ging uit naar de nieuwe initiatieven van de groen-zwarte vereniging. Zo wordt er een week van de vrijwilliger georganiseerd, waarbij de vele helpende handen in de bloemetjes gezet zullen worden. Ook de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion worden niet vergeten. Die zullen uitgenodigd worden voor een unieke blik achter de schermen, met rondleidingen en enkele leuke workshops.

Club Brugge Foundation

Club rondde de voorstelling af met een korte voorstelling van zijn 14 projecten. Bijzonder trots waren ze om te vermelden dat ze de eerste ploeg van het land waren die het stadion rookvrij gemaakt heeft tijdens de thuismatchen. Daarnaast werd voornamelijk de klemtoon gelegd op de G-ploeg, hoe de Club Brugge Foundation kinderen met een beperking de mogelijkheid geeft om sport te beoefenen in een aangepaste omgeving.

Ten slotte werd teruggekomen op een gemeenschappelijke doelstelling om de afvalberg rond het Jan Breydelstadion terug te dringen. Onder het motto ‘Afval scoort hier’ wordt samen met Cercle en de dienst leefmilieu van Brugge getracht de bezoekers van het stadion te sensibiliseren voor dit probleem.

(GDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier