Club-doelman Mathew Ryan: “We gaan voor mooi resultaat voor de supporters”

© BELGA
Redactie KW

Mathew Ryan moest zich vorige week tijdens de heenwedstrijd in de laatste voorronde van de Europa League op bezoek bij Grasshopper Zürich slechts één keer omdraaien waardoor Club Brugge een mooie 1-2 overwinning kon boeken.

Club kon zo een riante uitgangspositie veroveren voor de terugwedstrijd van donderdag. “We gaan voor een mooi resultaat voor de supporters”, vertelde Ryan woensdag tijdens de persconferentie. “Ons eerste doel dat we voor de aanvang van dit seizoen stelden, was de groepsfase van de Europa League bereiken. Daar staan we ontzettend dichtbij gezien onze zeer goede uitgangspositie in Zwitserland”, vertelde de Australische international.

“Vorig jaar was ik ontgoocheld omdat wij er zo vroeg uit gingen. We willen het nu wel anders aanpakken. De focus ligt op de wedstrijd van donderdag. Die van zondag tegen Anderlecht is nog niet aan de orde. Wij hadden vandaag een videosessie. Daarin werden onder meer de beelden van afgelopen speeldag tegen Mechelen nog eens herbekeken. Ik hoop dat we veel uit die misstap geleerd hebben. Ik haat het echt om te verliezen. Daarom willen wij morgen zeker nog eens winnen tegen Grasshoppers. Het moet een fijne ervaring zijn om de groepsfase van de Europa League te kunnen spelen. Als Australiër heb ik daar natuurlijk geen ervaring mee, maar het zal zeker een meerwaarde zijn voor mijn carrière, want in de poules volgen er ongetwijfeld mooie affiches.”

Toch is de Brugse WK-ganger nog voorzichtig. “We mogen de Zwitsers evenwel niet onderschatten. Zij hebben immers niets meer te verliezen en zullen er van bij de aftrap vol tegenaan gaan. We moeten de kansen die we creëren afmaken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier