Club-coach Ivan Leko met vertrouwen naar Oostenrijk: “We willen beiden een ronde verder”

Ivan leko. © BELGA
Redactie KW

Club Brugge verdedigt donderdagavond op bezoek bij RB Salzburg in de zestiende finales van de Europa League een krappe 2-1 zege uit de heenwedstrijd.

Blauw-zwart lijkt sinds de tweede helft van de heenwedstrijd tegen Salzburg haar dipje te boven. De Bruggelingen stonden aan de pauze nog 0-1 in het krijt tegen de Oostenrijkers, maar rechtten na de pauze de rug en goals van Denswil en Dennis zorgden alsnog voor thuiswinst.

Die positieve lijn werd afgelopen weekend doorgetrokken met een verdiende 3-1 zege tegen Racing Genk. “We moeten niet rond de pot draaien”, pikte Ivan Leko daarop in. “We hebben zowel tijdens de Champions League als vorige week donderdag in de heenwedstrijd in Jan Breydel enorm veel zelfvertrouwen getankt. Atlético Madrid, Dortmund, Monaco en nu ook Salzburg het leven meer dan zuur maken, is meer dan een voetnoot. Ik noem dit prachtprestaties. Dit is onbetaalbaar. De wedstrijd tegen Genk heeft het aangetoond.”

RB Salzburg is echter een te duchten tegenstander en een 2-1 is een link resultaat in Europa. “Ik verwacht een topteam als tegenstander, maar dat zal Club ook zijn. We willen beiden een ronde verder. Dat maakt de uitdaging nog eens zo mooi. Ik ben vooral blij dat het morgenavond Kerstmis is in Salzburg, want we mogen eindelijk nog eens op een uitstekende mat aan de slag. Daar worden we echt happy van.”

Blauw-zwart kan voor de terugmatch de langdurig geblesseerden Jelle Vossen en Thibault Vlietinck recupereren. Clinton Mata blesseerde zich tegen Genk aan de hamstrings en is niet speelklaar.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier