Club Brugge zet scheve situatie recht tegen Panathinaikos

Abdoulay Diaby scoorde de gelijkmaker. © BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge won zijn eerste oefenwedstrijd op stage in Garderen met 2-1 van Panathinaikos.

Na ruime zeges tegen KFC Heist en Torhout KM en een nipte 1-0-nederlaag tegen tweedeklasser KSV Roeselare speelt Club Brugge op stage in het Nederlandse Garderen nu tegen ploegen van een hoger niveau. Tegen Panathinaikos won blauw-zwart zijn vierde oefenmatch van deze voorbereiding met 2-1. Halfweg de eerste helf kwam Club nochtans op achterstand, maar amper vier minuten na die openingsgoal zorgde Abdoulay Diaby al voor de gelijkmaker. Net na de pauze zette Davy De fauw de 2-1-eindstand op het bord.

Club begon aan de match met Bruzzese, De fauw, Mechele, Denswil, De Bock, Simons Vormer, Vanaken, Vazquez, Diaby en Izquierdo. Aan de rust werden Vazquez en Diaby vervangen door Dierckx en De Sutter. In de loop van de tweede helft ruimden Izquierdo, De fauw en Vanaken ook nog plaats voor Bolingoli, Cools en Brodic. Nu volgen op deze stage nog oefenwedstrijden tegen Basaksehir (vrijdag) en Dnipropetrovsk (maandag).