Club Brugge wipt naar tweede plaats na 1-3-zege in Lokeren

José Izquierdo, Felipe Gedoz en Lior Refaelov zorgden zondagavond voor de Brugse doelpunten. Hans Vanaken scoorde voor Lokeren.

Michel Preud’homme kon geen beroep doen op Björn Engels, die nog enkele weken out is. Brandon Mechele was centraal in de defensie zijn logische vervanger. Op het middenveld koos de Brugse coach voor Fernando Menegazzo ten nadele van Ruud Vormer. Op de flanken speelden Lior Refaelov en José Izquierdo in steun van aanvaller Tom De Sutter. Bij de thuisploeg koos Peter Maes voor dezelfde elf die twee weken geleden nog wonnen van KV Oostende.

Izquierdo opent score

Al in de openingsminuut claimde blauw-zwart een strafschop na een duidelijke fout van Dennis Odoi op Lior Refaelov, maar scheidsrechter Nicolas Laforge sloot de ogen. Drie minuten later was het wel raak voor de Bruggelingen. Victor Vazquez bediende Izquierdo, die voorbije Scholz ging en gekruist binnen trapte. Nog eens vier minuten later was Menegazzo dicht bij de 0-2, maar zijn knal ging rakelings naast. Daarna nam Sporting Lokeren het commando over en in de zestiende minuut viel alles te herdoen, toen Hans Vanaken via het been van Mechele Mathew Ryan kon verslaan. Lokeren hield daarna de bovenhand, maar echt grote kansen kwamen er niet meer. Vlak voor de rust was Izquierdo bij zijn tweede treffer, maar de Colombiaan trapte pal op Copa.

Pegel van Gedoz

De tweede helft was nog maar pas begonnen toen Izquierdo al een bal tegen de paal krulde. Tien minuten later kon Tom De Sutter bijna scoren na een te korte terugspeelbal, maar de spits was net niet snel genoeg om te profiteren. Twintig minuten voor affluiten werd Galitsios dan met zijn tweede gele kaart van de avond van het veld gestuurd en dat bleek een keerpunt in de wedstrijd, want nauwelijks drie minuten later scoorde de ingevallen Felipe Gedoz de 1-2. Met een knal van 137 kilometer per uur verraste hij Copa. Lokeren probeerde daarna iets terug te doen, maar Ryan moest zich eigenlijk nauwelijks onderscheiden. In de absolute slotseconden kreeg de thuisploeg nog een vrije trap, maar dat leverde geen gevaar op en op de counter zette Refaelov de 1-3-eindstand op het bord na opnieuw een assist van Vazquez.

Tweede plaats

Club wipt dankzij deze zege over AA Gent en Lokeren naar de tweede plaats in het klassement. Leider Anderlecht heeft nu nog drie punten meer. Donderdagavond staat voor blauw-zwart een nieuwe Europese opdracht op het programma. Dan komt FC Kopenhagen op bezoek in het Jan Breydelstadion. Zondagnamiddag volgt dan een topper tegen AA Gent, dat één puntje minder heeft dan de Bruggelingen.

Doelpunten: 4′ Izquierdo (0-1), 16′ Vanaken (1-1), 73′ Gedoz (1-2), 94′ Refaelov (1-3).

Sporting Lokeren: Copa, Galitsios, Maric, Scholz, Odoi, De Pauw (81′ Henrique), Persoons, Vanaken, Overmeire, Abdurahimi (67′ Remacle), Leye (81′ Dutra).

Club Brugge: Ryan, Meunier, Mechele, Duarte, De Bock, Simons, Menegazzo (79′ Silva), Vazquez, Refaelov, De Sutter (81′ Castillo), Izquierdo (68′ Gedoz).

Gele kaarten: 36′ Galitsios, 39′ De Bock, 56′ Refaelov, 87′ Odoi, 89′ Silva, 89′ Copa, 93′ Vanaken.

Rode kaart: 70′ Galitsios (2x geel).

Scheidsrechter: Nicolas Laforge.