Club Brugge wint voor de vijfde keer op rij de Slag om Vlaanderen

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Landskampioen Club Brugge won zondagnamiddag met 1-0 van AA Gent.

Voor deze Slag om Vlaanderen voerde Michel Preud’homme heel wat wijzigingen door in vergelijking met afgelopen dinsdag in Kopenhagen. De Bock en Izquierdo blesseerden zich op de zaterdagtraining en ontbraken. Vanaken had dan weer last van de knie en begon op de bank. Cools startte als linksachter en op het middenveld speelde het trio Simons, Pina en Vormer. Voorin speelden Limbombe en Diaby in steun van diepe spits Wesley. Vossen begon op de bank. Bij AA Gent ontbraken de geblesseerden Milicevic en Foket. Nielsen kwam daardoor in de ploeg. In vergelijking met vorige week tegen Sint-Truiden verhuisden Van der Bruggen en Perbet naar de bank. Esiti en Simon waren hun vervangers in de basis.

Vrije trap van van Rhijn

Het eerste schot tussen de palen was al in de eerste minuut van Limbombe, maar doelman Rinne ging goed plat. Ook de tweede Brugse poging was voor Limbombe, maar deze keer trapte hij voorlangs. Net voor halfweg de eerste helft haalde Wesley dan eens verschroeiend uit, maar Rinne zat er nog net voldoende tussen om de bal op de paal te duwen. De bezoekers konden daar weinig tegenoverstellen. Enkel Schoofs kon eens aanleggen, maar zijn schot ging over. Nadien viel de wedstrijd wat stil, maar net voor de rust kwam het openingsdoelpunt dan toch uit de lucht gevallen. Van Rhijn zette zich achter een vrije trap en trapte die over de Gentse doelman tegen de touwen.

Club Brugge wint voor de vijfde keer op rij de Slag om Vlaanderen
© BELGA

Rood voor Gershon

Club begon aan de tweede helft met Claudemir in de plaats van Pina, maar ook na de rust was er weinig goed voetbal te zien. De Buffalo’s gingen op zoek naar een doelpunt, terwijl de thuisploeg er vooral alles aan deed om die gelijkmaker te vermijden. Op het uur gooide Vanhaezebrouck ook nog Perbet en Ndongala in de strijd. Eén keer claimden de Gentenaars ook nog een strafschop toen Neto neerging op een hoekschop, maar Boucaut floot niet. Club probeerde er vooral op de counter uit te komen, maar grote kansen kon de landskampioen in die tweede helft niet meer versieren. De bezoekers kwamen echter ook niet meer tot scoren en in de slotfase werd Gershon zelfs nog uitgesloten na een te late tackle op Claudemir.

Gedeeld tweede

Club wint zo voor de vijfde keer op rij de Slag om Vlaanderen, nadat het daarvoor zeven keer op rij niet kon winnen tegen de Gentenaars, en het wipt zelfs over AA Gent in het klassement. Met zestien punten staan de Bruggelingen nu op een gedeelde tweede plaats, al kunnen Standard of Anderlecht er vanavond nog over wippen. Na de pandoering in Kopenhagen kan blauw-zwart zo alsnog met een goed gevoel de interlandbreak in.

(KPL)

Club Brugge wint voor de vijfde keer op rij de Slag om Vlaanderen
© BELGA

Doelpunt: 42′ van Rhijn (1-0).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Denswil, Poulain, Cools, Simons, Pina (46′ Claudemir), Vormer, Limbombe (67′ Limbombe), Wesley (75′ Vossen), Diaby.

KAA Gent: Rinne, Mitrovic, Gershon, Nielsen, Asare, Esiti, Neto, Schoofs (61′ Ndongala), Saief, Simon (79′ Rabiu), Coulibaly (61′ Perbet).

Gele kaarten: 68′ Denswil, 82′ Rabiu, 89′ Diaby.

Rode kaart: 86′ Gershon.

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier