Club Brugge wint van KV Kortrijk na spectaculaire slotfase

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Twee van de drie doelpunten vielen in de laatste minuten van de wedstrijd. Voor Club scoorden Vormer en Dierckx, voor KV Kortrijk Papazoglou.

Bij Club Brugge voerde Michel Preud’homme heel wat wijzigingen door in vergelijking met de wedstrijd van vorige week in Charleroi. Zo kwam Davy De fauw in de ploeg als rechtsachter ten nadele van Dion Cools en verhuisde Timmy Simons naar het centrum van de verdediging, waar hij de afwezigheid van de geblesseerden Oscar Duarte en Stefano Denswil moest opvangen. Claudemir kreeg dan weer zijn eerste basisplaats van het seizoen en Hans Vanaken en Victor Vazquez stonden nog eens samen aan de aftrap. Obbi Oulare en Tuur Dierckx kregen voorin de voorkeur op Tom De Sutter en Abdoulay Diaby. Johan Walem wijzigde zijn ploeg op twee plaatsen. Birger Verstraete zat zijn eerste van twee schorsingsdagen uit en Thanasis Papazoglou startte op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Lukas Van Eenoo en Michael Lallemand. Gertjan De Mets behoorde opnieuw niet tot de wedstrijdselectie van KV Kortrijk.

Geen penalty’s

Het eerste kansje van de wedstrijd was al na twee minuten voor Vanaken, maar zijn kopbal belandde in de handen van Keet. Even later was er aan de overkant een schot van Van Eenoo dat in het zijnet belandde. Club Brugge nam daarna even de wedstrijd in handen en kreeg ook enkele kansjes, maar scoren zat er niet in. Tweemaal schreeuwde het Jan Breydelstadion voor een penalty, maar evenveel keer sloot ref Boucaut de ogen. Vooral bij die eerste fase – een handsbal van Chanot na een voorzet van Oulare – had hij het bij het verkeerde eind. KVK kon weinig kansen bij elkaar voetballen. Verder dan een slap schot van Rolland en een wilde trap van D’Haene kwamen de bezoekers niet. Nog dit: Tuur Dierckx was betrokken bij alle gele kaarten die in de eerste helft vielen. Eerst was hij het slachtoffer van ingrepen van Tomasevic en Van Eenoo en op slag van rust kreeg hij zelf geel na een fout op Rolland.

Vormer opent de score

Bij KV Kortrijk voerde Johan Walem tijdens de rust één wissel door. Papazoglou kwam in de plaats van Lallemand en de Griek kreeg al bijna direct een kansje, maar zijn schot ging naast. Na vier minuten in de tweede helft viel het doelpunt aan de overzijde. Vanaken werkte zich knap vrij en zette dan voor, waarna Keet de bal alleen maar kon wegduwen. Een goed gevolgde Vormer kopte de bal over de Kortrijkse doelman tegen de touwen. Tien minuten na de 1-0 stond het bijna 1-1. Pavlovic kreeg de bal pardoes voor de voeten en trapte van op één meter pal op Bruzzese. De thuisploeg probeerde het nog een paar keer via Dierckx, maar in de laatste twintig minuten bloedde de wedstrijd helemaal door.

Zinderende slotfase

Toch werd het nog een zinderend einde. In de slotminuut werd een grondscherend schot van Kage nog gered door Bruzzese, maar op de daaropvolgende hoekschop werd het toch 1-1. Bruzzese kwam eerst uit, maar kwam op zijn stappen terug, waarna Papazoglou de gelijkmaker tegen de touwen kopte. Iedereen bij Club vreesde voor nieuw puntenverlies, maar Dierckx deed het stadion alsnog ontploffen. De Broechemnaar werd diep gestuurd en werkte oog in oog met Keet netjes af. Club kon zo toch nog zijn tweede thuiswedstrijd van dit seizoen winnend afsluiten en komt nu met zes punten naast Standard, dat zaterdag nog speelt, op de vierde plaats. KV Kortrijk blijft achter met vier op twaalf en kan dit weekend voorbijgestoken worden door Waasland-Beveren en KV Mechelen of Lokeren.

Doelpunten: 49′ Vormer (1-0), 90′ Papazoglou (1-1), 92′ Dierckx (2-1).

Club Brugge: Bruzzese, De fauw, Simons, Mechele, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken (85′ Castelletto), Vazquez (64′ Diaby), Dierckx, Oulare (71′ De Sutter).

KV Kortrijk: Keet, Gigot, Poulain, Chanot, Tomasevic, Pavlovic, Van Eenoo (54′ Kage), Rolland, Marusic, Allemand (46′ Papazoglou), D’Haene (74′ Kamara).

Gele kaart: 21′ Tomasevic, 32′ Van Eenoo, 40′ Dierckx, 86′ Poulain.

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut.