Club Brugge wint oefenduel bij KM Torhout met 0-2

01/07/17 om 21:25 - Bijgewerkt om 21:32

Voor de achtste keer al sinds het eerste duel in 2007 heeft Club Brugge zaterdagavond een oefenmatch op bezoek bij KM Torhout gespeeld. Club won met 0-2. De wedstrijd had op het kunstgras van het stedelijk voetbalstadion De Velodroom plaats.

Club Brugge wint oefenduel bij KM Torhout met 0-2

Club Brugge net voor de aftrap op het kunstgras van het voetbalstadion De Velodroom in Torhout. © Foto JS

Naar schatting zo'n 2.500 toeschouwers woonden de gezellige en zonnige oefenpot bij. Er werd van mooi voetbal genoten en tegelijkertijd ook menig pintje gedronken.

Klassenverschil maar toch stevig weerwerk van KM

KM Torhout, uitkomend in de tweede amateurliga, begon stug verdedigend aan het duel en het duurde een kwartier vooraleer eersteklasser Club Brugge een gaatje in het thuisbastion vond. Verdediger Benoît Poulain was mee opgerukt en kopte van dichtbij simpel de 0-1 tegen de netten. Het bleef daarna overwegend eenrichtingsvoetbal, maar toch slaagde Blauw-Zwart er in de eerste helft niet meer in om te scoren. Het klassenverschil tussen de twee teams was duidelijk zichtbaar, maar KM hoefde zich niet te schamen: het Torhoutse team zorgde voor stevig weerwerk.

Hetzelfde spelbeeld in de tweede helft met helaas weinig doelpunten. Pas in de 81ste minuut kon de ingevallen Sander Coopman de score verdubbelen : 0-2, meteen de eindstand.

KM Torhout verdedigde stug tegen Blauw-Zwart, maar moest toch twee doelpunten incasseren.

KM Torhout verdedigde stug tegen Blauw-Zwart, maar moest toch twee doelpunten incasseren. © Foto JS

Voor het eerst op het kunstgras van De Velodroom

De eerste confrontatie tussen KM en Club dateert van 2007 en was de enige die door Torhout gewonnen werd: 1-0, een doelpunt van Dieter Yde. In 2008 werd het 0-4 voor Club en daarna achtereenvolgens 0-3 (2009), 0-9 (2010), 0-3 (2013), 0-5 (2015) en 1-3 vorig jaar.

De wedstrijd van zaterdag was de eerste op het kunstgrasveld van De Velodroom in de Bruggestraat. Aanvankelijk was het de bedoeling om net als vorig jaar op het stedelijk sportstadion Benny Vansteelant te spelen, maar de droogte van de voorbije weken had het natuurgrasveld daar compleet verschroeid. En dus stemde Club toe om op De Velodroom te spelen, wat trouwens de gezelligheid ten goede kwam. Net vóór de aftrap kwam de Torhoutse brandweer het veld nog besproeien, want de zon scheen en dan kan de temperatuur van kunstgras serieus oplopen.

Zowel op als naast het veld bleef de sfeer sportief en gemoedelijk. De match werd geleid door de jonge scheidsrechter Kevin Debeuckelaere.

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!