Club Brugge Vrouwen A pakt titel na ware galavertoning

Club Brugge Vrouwen A pakte zaterdagmiddag de titel na een ware galavertoning. © foto BV
Redactie KW

Een week na de titel van de beloften mag Club Brugge Vrouwen opnieuw juichen. De A-ploeg versloeg GFA Sinaai en pakt zo de titel in tweede nationale. Voorzitter Bart Verhaeghe gaf de aftrap van wat een ware galamatch zou worden.

Club Brugge greep de tegenstander meteen bij de keel. Na tien minuten stond het al 4-0. Een eerste kans via Sharon Desaever ging nog over doel, maar dat was uitstel. Na een knappe kruispass van Elle Decorte draaide Julie Vankeirsbilck zich knap vrij. Haar schot kwam via de onderkant van de lat terug in het spel. Barbara Lezy stond op de juiste plaats om de bal in het dak van het doel te werken. Op corner was het opnieuw Lezy die, via het achterhoofd, de bal tegen de netten werkte. Nog ging de storm niet liggen. Elle Decorte drong de zestien binnen, zag Julie Vankeirsbilck aan de tweede paal vrijstaan en de flankspeelster wist met enige moeite te scoren. Even later werkte Sinaai een bal onvoldoende weg. Barbara Lezy zette voor en Katinka Dubois zette van dichtbij de 4-0 op het bord.

Doelpuntenfestival

Nadien liet Club het tempo even zakken. Het spel lag nog even stil voor verzorging van een bezoekende speelster, die het veld moest verlaten. Intussen waren er aan de overzijde kansen geweest voor Julie Veyt en Inge Hendrix, maar gevaar leverde dat niet op. Club bouwde nadien de druk opnieuw wat op. Dat leverde twee uitstekende kansen op voor Sharon Desaever, maar de bezoekende doelvrouw pareerde tweemaal puik, de tweede maal in corner. Die hoekschop leverde opnieuw een treffer op. Kay Cuvelier en Sharon Desaever zetten bij de hoekschop een een-tweetje op. Cuvelier bracht voor, Dubois kwam perfect ingelopen, raakte de bal nog lichtjes en de bal verdween in doel. Even later werd Desaever het straatje ingestuurd door Decorte, maar haar poging ging nipt naast.

Aan de overzijde kwam Sinaai opnieuw piepen. Febe Vanhaecke kon een schot van Silvy Michiels in corner afweren. De daaropvolgende hoekschop leverde niets op voor de bezoekers. Club counterde echter efficiënt. Elle Decorte kon alleen op doel af gaan en liet Yana Lissens kansloos met een knappe lob. Aan de overzijde moest Femke Schamp zich nog strekken op een poging van De Bock. Katinka Dubois plaatste het slotakkoord van een dolle eerste helft toen de bezoekende goalie zich miskeek op haar voorzet.

Aftellen naar de titel

In de tweede helft was het aftellen richting de titel. Op vrijschop van Katinka Dubois werd het al vlug 8-0. Sinaai wist de eer nog te redden via Jelien De Laet. Nadien vielen er nog schoten te noteren van Silke Ampe, Sharon Desaever, Silke Choteau en Elle Decorte. De wedstrijd kabbelde naar het einde, maar niet vooraleer de ingevallen Silke Choteau de 9-1-eindcijfers op het bord zette. Door deze zege is Club Brugge Vrouwen A zeker van de titel in tweede nationale A. Het kan niet meer bijgehaald worden door eerste achtervolger DVK Egem. Na afloop werden zowel de A- als B-ploeg gehuldigd.

(BV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier