Club Brugge verrast met komst Jérémy Perbet

Redactie KW

Jérémy Perbet verlaat AA Gent en trekt met onmiddellijke ingang naar Club Brugge. Dat maakte blauw-zwart zaterdagavond bekend op de clubwebsite.

De 32-jarige Franse aanvaller ondertekende een tweejarig contract bij de vicekampioen. ‘Perbut’ moet bij Club het uitvallen van Wesley opvangen, de Braziliaanse spits is twee maanden buiten strijd met een lichte vorm van hersenvliesontsteking.

Perbet kreeg zijn opleiding bij het Franse Clermont en stond nadien op de loonlijst bij onder meer Villarreal, Basaksehir, Sporting Charleroi en AA Gent. Vorig seizoen scoorde de Fransman zestien doelpunten bij de Buffalo’s, maar echt lekker liep het niet en hij mocht ook vertrekken. Zijn naam werd genoemd bij zijn ex-club Charleroi, verrassend genoeg wordt Club Brugge nu zijn nieuwe werkgever.

Uitvallen Wesley Moraes

“Ik wou Jérémy er heel graag bij”, verduidelijkt coach Ivan Leko op de clubwebsite. “Wesley Moraes is twee maand buiten strijd door een lichte vorm van meningitis én Abdou Diaby komt pas terug uit een lange blessure. Voor de belangrijke Europese voorrondes was een direct inzetbare extra spits absoluut noodzakelijk. Jérémy past binnen dit profiel. Het is niet alleen een zeer goeie aanvaller maar ook een jongen met een fantastische mentaliteit. Vorig seizoen belandde hij op een zijspoor bij KAA Gent maar scoorde er toch nog zestien keer. In mijn gesprekken met hem merkte ik een enorme honger en drive, ik ben blij dat we hem aan de selectie kunnen toevoegen.”

(BELGA – foto Club Brugge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier