Club Brugge vernedert KV Mechelen dankzij vier doelpunten van Jelle Vossen

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge opende vrijdagavond de zestiende speeldag met 6-1-winst tegen KV Mechelen. Jelle Vossen scoorde vier keer, José Izquierdo en Hans Vanaken elk één keer.

Voor deze opener van de terugronde was Simons de grote afwezige bij Club Brugge. Hij liep in de wedstrijd tegen Leicester City een teenblessure op in een duel met Vardy. Daardoor speelde het trio Claudemir, Vormer en Vanaken op het middenveld. Achterin namen van Rhijn en Denswil hun plaats opnieuw in ten nadele van Cools en Mechele. Voorin speelden met Izquierdo en Limbombe twee echte vleugelspelers in steun van diepe spits Vossen. Bij KV Mechelen voerde Yannick Ferrera twee wijzigingen door in vergelijking met vorige week, toen Achter de Kazerne gewonnen werd van Standard. Yohan Croizet en Nicolas Verdier verhuisden naar de bank. In hun plaats speelden Mathys en Veselinovic.

Vossen vanop de stip

Een uitverkocht Jan Breydelstadion – al waren er toch nog opvallend veel lege zitjes te zien – zag een magere eerste helft. Het was wachten tot halfweg de eerste helft op een echte kans, maar het was wel meteen een reuzegrote voor de bezoekers. Op een hoekschop kregen zowel Vitas als El Messaoudi de bal van dichtbij niet over de doellijn. Pas na een half uur kon ook Club wat druk ontwikkelen en zeven minuten voor de rust kreeg blauw-zwart een strafschop na een twijfelachtige fout van Chen op Izquierdo. Vossen miste niet vanop elf meter en scoorde zo al zijn vierde strafschop van het seizoen. Nadien zag Vormer zijn knal nog gered worden door Coosemans en een minuut later kopte Poulain op de lat.

Drie goals in twee minuten

De tweede helft begon met een dol openingskwartier. In iets meer dan twe minuten vielen zowaar drie doelpunten. Eerste werkte Izquierdo oog in oog met Coosemans beheerst af, vervolgens trapte Bjelica aan de overkant de bal vanuit een scherpe hoek in de winkelhaak en nog eens een minuut later kon Vossen aan de tweede paal simpel afwerken na een voorzet van van Rhijn. Nadien had Coosemans nog een knappe parade in huis op een knal van Vossen en op het kwartier kreeg ook KV Mechelen een strafschop na een trekfout van Denswil op Vitas. Butelle slaagde er echter in om de elfmeter van Veselinovic te stoppen. Nog eens vier minuten later maakte Vossen zijn hattrick compleet. De Limburger glipte door de buitenspelval en zette Coosemans op het verkeerde been.

Comeback Refaelov

Wie dacht dat na de 4-1 niets meer te beleven zou vallen, kwam bedrogen uit. Refaelov kreeg nog zijn eerste speelminuten sinds halfweg augustus en in de laatste tien minuten vielen nog twee doelpunten en tweemaal was Vossen erbij betrokken. Eerst bood hij Vanaken de 5-1 op een schoteltje aan en drie minuten later scoorde hij zelf zijn vierde van de avond na een hakje van Vormer. Vossen rukt zo op in de topschuttersstand en staat nu met negen treffers op een gedeelde tweede plaats. Refaelov liet in het slot nog de 7-1 liggen. De Bruggelingen wippen dankzij deze ruime zege over KV Oostende in het klassement, al speelt de kustploeg zondag nog zijn wedstrijd van de zestiende speeldag tegen Racing Genk. Volgende week zaterdag komt KVO op bezoek in het Jan Breydelstadion. Voor KV Mechelen lijkt een plaats in play-off 1 nu wel heel moeilijk te gaan worden.

Doelpunten: 39′ Vossen (penalty, 1-0), 49′ Izquierdo (2-0), 50′ Bjelica (2-1), 51′ Vossen (3-1), 64′ Vossen (4-1), 79′ Vanaken (5-1), 82′ Vossen (6-1).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Limbombe (70′ Gedoz), Vossen (83′ Wesley), Izquierdo (70′ Refaelov).

KV Mechelen: Coosemans, Chen, Bjelica, Cocalic, Vitas, Schouterden (59′ Croizet), El Messaoudi (70′ Filipovic), Rits, Matthys (59′ Verdier), Kolovos, Veselinovic.

Gele kaarten: 38′ Chen, 58′ Denswil, 76′ Filipovic.

Scheidsrechter: Wim Smet.