Club Brugge verliest voor het eerst in twintig jaar in Charleroi

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge ging vrijdagavond met het kleinste verschil onderuit bij Sporting Charleroi.

Bovenop de lange lijst geblesseerden zag Michel Preud’homme voor deze wedstrijd ook nog Gedoz, Vormer en Limbombe uitvallen met buikgriep. Daardoor zaten maar liefst vijf beloften op de Brugse bank. In een gesloten eerste helft waren de grootste kansen voor de bezoekers. Eerst ging doelman Penneteau goed plat op een lage schuiver van Vossen en vervolgens trof Wesley van dichtbij de lat. Net voor de rust leek Vanaken de score te zullen openen, maar zijn kopbal werd nog met een ultieme reflex gestopt door Penneteau.

Goal in slotminuut

Ook na de pauze bleef de wedstrijd lang gesloten, maar Charleroi kwam wel steeds beter in de match. Club kreeg aanvankelijk nog de beste kans via opnieuw Vanaken, maar weer kon de Limburger niet scoren. Op een geweldige omhaal van Tainmont had Butelle dan weer een knappe parade in huis. Net wanneer iedereen vrede genomen had met een gelijkspel, viel het doelpunt toch nog. Bedia won het kopduel van Denswil en zo verschalkte de Ivoriaan Butelle.

Club Brugge verliest voor het eerst in twintig jaar in Charleroi
© BELGA

Debuut Vlietinck

Club Brugge lijdt zo zijn vierde nederlaag van dit seizoen en trekt met zorgen richting de Champions Leagueconfrontatie met FC Porto van komende dinsdag. Bovendien volgt volgende week zondag dan ook al de topper tegen Anderlecht. Opvallend bij de Bruggelingen was het debuut van Thibault Vlietinck. De beloften uit Knokke-Heist mocht in de slotfase invallen voor Jelle Vossen.

(KPL)

Doelpunt: 90′ Bedia (1-0).

Charleroi: Penneateau, Mata, Martos, Willems, N’Ganga, Fall (90′ Benavente), Diandy, Marcq (85′ Hendrickx), Baby, Bedia, Bakar (46′ Tainmont).

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools, Simons, Claudemir, Vanaken, Bolingoli (65′ Storm), Wesley, Vossen (90′ Vlietinck).

Gele kaart: Simons.

Scheidsrechter: Joeri Van de Velde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier