Club Brugge verliest ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In eigen huis gingen de Bruggelingen donderdagavond met 1-3 onderuit tegen de Deense kampioen FC Midtjylland.

Na de 5-0-pandoering in Napels ging Club Brugge in eigen huis tegen FC Midtjylland, dat op de openingsspeeldag won van Legia Warschau, op zoek naar zijn eerste punten in deze groepsfase van de Europa League. Clubcoach Michel Preud’homme voerde opnieuw enkele wijzigingen door. Zo begonnen Thomas Meunier, Timmy Simons, Jelle Vossen en Tuur Dierckx op de bank. Hun plaatsen werden ingenomen door Davy De fauw, Claudemir, Abdoulay Diaby en José Izquierdo. Voor de Colombiaan was het zijn eerste basisplaats van het seizoen. Bij de bezoekers stonden weinig bekende namen op het wedstrijdblad. De bekendste zat wellicht op de bank: assistent-trainer Brian Priske. De Deen speelde twee seizoenen voor Club Brugge. Ook Jim Larsen behoort tot de kern van de Deense landskampioen, maar de verdediger herstelt nog van een blessure en bleef achter in Denemarken.

Club krijgt geen penalty

Een bijzonder matig gevuld Jan Breydelstadion kreeg aanvankelijk een bijzonder lange studieronde te zien. Het duurde langer dan een kwartier vooraleer een doelman voor het eerst in actie moest komen en dat was dan nog een simpele opraper voor Bruzzese. De eerste kans was ook voor de bezoekers. Sisto zette zich goed door langs de achterlijn en Bruzzese moest redding brengen met de voet. Op de daaropvolgende hoekschop moest Vormer de bal op de lijn wegtrappen na een slecht gerichte kopbal van Mechele. Club nam daarna het initiatief wat over en werd net voor het half uur een zuivere strafschop onthouden. Doelman Andersen trok Pereira neer, maar de Schotse scheidsrechter McLean gaf geen krimp. Nadien waren er ook nog schoten vanop afstand van Diaby, Vormer en Pereira, maar telkens stond de Deense doelman pal of miste het schot richting. Aan de overkant kon ook Sisto nog eens trappen, maar zijn schot vanuit een schuine hoek ging over.

Club Brugge verliest ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League
© BELGA

Afgeweken schot

Wie na de pauze een meer gedreven Club verwachtte, kwam bedrogen uit. Het waren de bezoekers die op zoek gingen na een doelpunt en na zes minuten vonden ze die goal ook. Het schot van Sisto week af op de arm van Mechele en zo was Bruzzese kansloos. Preud’homme reageerde tien minuten later door de opnieuw teleurstellende Diaby uit zijn lijden te verlossen en Vossen in de strijd te gooien. Dat leverde echter niets op, want vijf minuten na die wissel werd het zelfs 0-2. De ingevallen Onuachu torende boven iedereen uit bij een hoekschop en kopte de bal voorbij Bruzzese. Club was vooraf nochtans gewaarschuwd dat Midtjylland levensgevaarlijk is op stilstaande fases. Bij Club werden Meunier en Dierckx nog in de ploeg gedropt, maar opnieuw viel de goal aan de overkant. Na geharrewar voor doel reageerde Novak het snelst en hij legde de 0-3 voorbij Bruzzese, waarna de eerste fans het stadion al begonnen te verlaten.

Nul op zes

Club was nu helemaal aangeslagen, maar tien minuten voor affluiten kon de mee opgerukte Meunier toch knap de 1-3 scoren. Meer dan die eerredder zat er voor de thuisploeg echter niet meer in. Club start zo de poulefase van de Europa League met nul op zes en moet hopen op een half mirakel om nog Europees te kunnen overwinteren. In de andere wedstrijd van groep D won Napoli van Legia Warschau. De Italianen en de Denen hebben nu zes punten, Club en Legia nul. Op de volgende twee speeldagen nemen de Bruggelingen het tweemaal op tegen de Polen. Een zes op zes ljkt dan een must. Maar eerst heeft Club andere katten te geselen. Zondag staat voor blauw-zwart al de lastige verplaatsing naar landskampioen AA Gent op het programma.

(KPL)

Club Brugge verliest ook zijn tweede wedstrijd in de Europa League
© BELGA

Doelpunten: 51′ Sisto (0-1), 67′ Onuachu (0-2), 74′ Novak (0-3), 79′ Meunier (1-3).

Club Brugge: Bruzzese, De fauw (70′ Meunier), Mechele, Duarte, De Bock, Claudemir, Vormer, Vanaken, Diaby (63′ Vossen), Pereira, Izquierdo (70′ Dierckx).

FC Midtjylland: Andersen, Bach Bak (31′ Rømer), Hansen, Sviatchenko, Novak, Sparv, Sisto (78′ Ureña), Poulsen, Royer, Olsson, Rasmussen (53′ Onuachu).

Gele kaarten: 2′ Olsson, 76′ Sviatchenko, 91′ De Bock.

Scheidsrechter: Steven McLean (Sch.).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier