Club Brugge verliest nu ook op bezoek bij de rode lantaarn

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge wacht nog steeds op zijn eerste zege buitenshuis. Op bezoek bij Moeskroen-Péruwelz werd het 2-1. Vormer scoorde voor de bezoekers, Dussenne en Scepovic voor de thuisploeg.

Rode lantaarn Moeskroen-Péruwelz haalde op de laatste dag van de transfermarkt nog zeven nieuwe spelers in huis, maar daarvan stonden er vrijdagavond slechts drie in de basis. In vergelijking met de vorige match van ‘les Hurlus’ tegen KV Kortrijk verdwenen Marciano, Boumediene en Badri uit de ploeg. Hun plaatsen werden ingenomen door Da Silva, Hubert en Oussalah. De bekendste naam bij Moeskroen-Péruwelz zat wellicht op de bank: coach Cedomir Janevski. In 2007 loodste hij Club nog naar bekerwinst. Bij Club Brugge stond Jelle Vossen meteen in de basis en ook voor Thomas Meunier had Michel Preud’homme een basisplaats in petto. Centraal achterin speelde Timmy Simons naast Brandon Mechele en daardoor behield ook Claudemir zijn basisplaats. Victor Vazquez en Hans Vanaken stonde ook opnieuw samen in de ploeg. Leandro Pereira en Tuur Dierckx begonnen op de bank.

Vroege openingsgoal

De match begon met een niet onaardige voorzet van Oussalah, maar niemand kon bij de bal. De eerste échte kans van de wedstrijd was ook meteen raak. Vanaken, die vaak moest uitwijken naar del linkerflank, stak Vormer knap diep en de Nederlander werkte al even mooi af. Vijf minuten later kon ook Vossen een eerste keer uithalen, maar zijn schot werd nog afgeblokt in hoekschop. Club Brugge beperkte zich daarna tot controleren en bijna brak hen dat ook zuur op. Halfweg de eerste helft kwam een Moeskroense hoekschop bij de volledig vrijstaande Peyre terecht, maar de verdediger kopte aan de tweede paal recht op Bolat. Nadien waren er aan de overkant nog kansjes voor Vormer en Vossen, maar beide keren werd het schot afgeblokt door een verdediger.

Drie dolle minuten

Club Brugge kon ook na de rust het tempo niet hoog genoeg leggen en daar profiteerde de thuisploeg van om opnieuw in de wedstrijd te komen. In drie minuten tijd keerde Moeskroen-Péruwelz zelfs de rollen helemaal om. Eerst verlengde Dussenne een vrije trap vanop de linkerkant met het hoofd voorbij Bolat en drie minuten later kon de Brugse doelman een voorzet van Gulan onvoldoende afweren, waarna Scepovic – nota bene de broer van ex-Clubspeler Stefan – in de rebound kon binnen trappen. Club had geen reactie in huis op die dubbele opdoffer. Preud’homme gooide wel nog Leandro en Dierckx in de strijd, maar dat bracht nog weinig zoden aan de dijk. Club speelde te ongeïnspireerd om de rode lantaarn uit verband te kunnen spelen. Verder dan enkele slappe kopballetjes van Vossen en Leandro kwam blauw-zwart dan ook niet meer. In blessuretijd ging een kopbal van Bolingoli van zeer dichtbij nog voorlangs.

Eerste zege Moeskroen

Club Brugge kon zo opnieuw niet winnen op verplaatsing. Het is buitenshuis zelfs nog altijd op zoek naar zijn eerste driepunter. Voor Moeskroen-Péruwelz was dit de eerste overwinning van het seizoen, zodat de operatie redding toch nog niet helemaal hopeloos lijkt. De troepen van Preud’homme hebben echter weinig tijd om te piekeren over deze nederlaag, want donderdag volgt al de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League op bezoek bij Napoli. Volgende week zondag komt Waasland-Beveren dan op bezoek in het Jan Breydelstadion.

Doelpunten: 7′ Vormer (0-1), 58′ Dussenne (1-1), 61′ Scepovic (2-1).

Moeskroen-Péruwelz: Da Silva, Peyre, Dussenne, Mezague, Gulan, Hubert, Marquet (74′ Pavlovski), Oussalah, Michel, Markovic (Aksentijevic), Scepovic (77′ Marreco De Gouveia).

Club Brugge: Bolat, Meunier, Simons, Mechele, De Bock, Claudemir (80′ Bolingoli), Vormer, Vazquez, Vanaken (64′ Leandro), Vossen, Diaby (64′ Dierckx).

Gele kaarten: 57′ Claudemir, 59′ Mechele, 63′ Dussenne.

Scheidsrechter: Serge Gumienny.