Club Brugge verliest bij Waasland-Beveren en blijft achter met zeven op achttien

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge opende vrijdagavond de zesde speeldag met 1-0-nederlaag op het veld van Waasland-Beveren.

Na de zeven op vijftien ging Club Brugge bij Waasland-Beveren, dat dit seizoen nog niet kon winnen, op zoek naar zijn tweede uitzege van het seizoen. Bij de landskampioen kreeg Engels rust, waardoor Poulain in de ploeg kwam. Bolingoli verving de geschorste De Bock. In vergelijking met de vorige match tegen Standard verdwenen ook Vossen en Wesley uit de ploeg. Vanaken en Diaby waren hun vervangers. Izquierdo begon op de bank. Bij de thuisploeg maakte doelman Köteles zijn debuut. Ex-Clubspeler Gano stond voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw in de basis, waardoor Cerigioni naar de bank verdween. De geschorste Seck werd vervangen door Michel.

Maat voor niets

De eerste helft werd een maat voor niets, al had Club wel duidelijk het meeste balbezit. Na iets meer dan een kwartier kreeg Diaby de eerste kans van de wedstrijd, maar Köteles bracht redding in de korte hoek. Gedoz kreeg de tweede poging, maar zijn vrije trap ging een metertje naast. Vijf minuten voor de rust trapte Diaby de bal nog een keer net naast het Beverse doel. Waasland-Beveren moest het hebben van de stilstaande fases. Vanzo en Michel trapten een vrije trap in de muur. Schrijvers deed het iets beter, maar hij zag zijn vrije trap over gaan.

Club Brugge verliest bij Waasland-Beveren en blijft achter met zeven op achttien
© BELGA

Schrijvers scoort

Aan de rust gooide Preud’homme Izquierdo in de strijd ten nadele van Claudemir. Veel zoden bracht dat echter niet aan de dijk. Op het uur kwamen de bezoekers zelfs op achterstand. Gano legde knap terug tot bij Schrijvers en die gaf Butelle het nakijken. Blauw-zwart had amper een reactie in huis. Engels werd nog in de strijd gegooid als breekijzer voorin, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op. De ingevallen Vossen had nog de beste kans, maar zijn kopbal werd gestopt door Köteles.

Zeven op achttien

Club Brugge lijdt zo al zijn derde nederlaag van het nog jonge seizoen en zal dit weekend wellicht nog enkele plaatsjes zakken in het klassement. Het was in elk geval allesbehalve een goede generale repetitie voor de eerste groepswedstrijd van de Champions League, die woensdagavond op het programma staat. Dan komt de Engelse kampioen Leicester City op bezoek. Waasland-Beveren boekt zijn eerste zege van het seizoen en laat de gevarenzone zo even achter zich.

(KPL)

Club Brugge verliest bij Waasland-Beveren en blijft achter met zeven op achttien
© BELGA

Doelpunt: 58′ Schrijvers (0-1).

Waasland-Beveren: Köteles, Jans, Camacho, Buatu, Demir, Vanzo, Michel (94′ Moren), Schrijvers, Cools, Boljevic (89′ Myny), Gano.

Club Brugge: Butelle, van Rhijn, Poulain, Denswil, Bolingoli, Simons, Claudemir (46′ Izquierdo), Vormer, Vanaken (76′ Engels), Diaby, Gedoz (66′ Vossen).

Gele kaarten: 26′ Cools, 60′ Schrijvers, 77′ Camacho, 83′ Köteles.

Scheidsrechter: Sébastien Delferière.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier