Club Brugge verdedigt koppositie in Clasico tegen Anderlecht

Redactie KW

Dit weekend staat de zevende speeldag in play-off I van de Jupiler Pro League op het programma. De klassieker tussen Club Brugge en Anderlecht springt het meest in het oog.

Door het verlies van Standard bij Anderlecht en de winst van Club in Lokeren, staat de ploeg van Michel Preud’homme voor het eerst dit seizoen aan de leiding in de competitie. De Rouches, die het hele seizoen de ranglijst aanvoerden, volgen nu op 2 punten. Uittredend kampioen Anderlecht, waar coach Besnik Hasi zijn contract woensdag met twee jaar verlengde, is derde met 3 punten achterstand. Verlies in Jan Breydel zondagavond betekent voor paars-wit dat het zo goed als zeker een kruis mag maken over een nieuwe titel. Met nog drie speeldagen te gaan, zou de kloof dan 6 punten bedragen.

Zulte Waregem naar Sclessin

Standard opent de zevende speeldag vrijdagavond met een thuismatch tegen Zulte Waregem, nummer 4 in de stand (op 4 punten). In play-off II is KV Oostende al zeker van winst in groep A. De kustploeg speelt op de zesde en laatste speeldag bij Waasland-Beveren. In groep B volstaat voor Charleroi een punt in en tegen concurrent Kortrijk om groepswinnaar te worden. KV Mechelen treft thuis Cercle Brugge.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier