Club Brugge treft zes keer raak tegen een mak Westerlo

Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Club Brugge opende vrijdagavond de 27ste speeldag met een 6-0-overwinning tegen Westerlo.

Club Brugge ging tegen Westerlo op zoek naar zijn zevende competitiezege op rij. Michel Preud’homme voerde daarvoor één wijziging door in vergelijking met afgelopen zondag in Oostende, maar het was wel een verrassende. Timmy Simons verhuisde naar de bank en Benoît Poulain kreeg zijn eerste basisplaats sinds zijn komst naar het Jan Breydelstadion. Daardoor speelde Björn Engels op het middenveld. Jelle Vossen zat een schorsingsdag uit en zo kreeg Wesley Moraes voor de eerste keer een plaatsje in de wedstrijdselectie. Op bij Westerlo voerde coach Bob Peeters één wijziging door na de stunt van vorige week tegen Standard. De geschorste Benji De Ceulaer werd in de ploeg vervangen door Arno Verschueren.

Dominant Club

Club was van bij de aftrap de meest dominante ploeg en na negen minuten zorgde Izquierdo voor het eerste schot tussen de palen. De Colombiaan trapte echter pal op de vuisten van Van Langendonck. Drie minuten later was Diaby dicht bij het openingsdoelpunt, maar hij mikte zijn vliegende kopbal naast. Het was slechts uitstel van executie, want op het kwartier zette Izquierdo de 1-0 op het bord, nadat hij door Claudemir knap alleen voor de Westelse doelman gezet werd. Club bleef doorduwen en kreeg nog kansen via Claudemir en Denswil, maar het was Vanaken die net voorbij halfweg de eerste helft voor de 2-0 zorgde. Meunier zonderde de Limburger met een stiftertje alleen voor doel af en oog in oog met Van Langendonck miste Vanaken niet.

Twaalfde van Diaby

Westerlo kon daar bijzonder weinig tegen inbrengen. Butelle moest in de hele eerste helft zelfs geen enkele keer de handen uit de mouwen steken, al zag hij iets voorbij het half uur wel een vrije trap van Daems net naast gaan. De Bruggelingen waren echter niet onder de indruk en in de 36ste minuut werd de bezoekende verdediging opnieuw in zijn hemd gezet en weer was het Claudemir die voor de assist zorgde. Deze keer zette hij Diaby op weg naar Van Langendonck en de Malinees scoorde zijn twaalfde van het seizoen. In de slotfase van die eerste helft krulde Izquierdo nog een bal naast en lepelde Vanaken het leer nog eens op de bovenkant van de lat.

Debuut van Moraes

De tweede helft had lange tijd veel minder om het lijf. Voor Club hoefde het niet meer en Westerlo was niet bij machte om nog te reageren. Net voorbij de tweede helft scoorde Vanaken dan toch de 4-0. Na een voorzet van Diaby miste hij eerst zijn kopbal compleet, maar met de voet toonde hij zich in de herneming wel trefzeker. In het slotkwartier kregen we ook nog het competitiedebuut van Moraes en de Braziliaan liet zich meteen zien. Zeven minuten na zijn invalbeurt scoorde hij al zijn eerste doelpunt in Brugse loondienst. En nog was het feestje niet gedaan, want drie minuten na de 5-0 verschalkte Schuermans na een rush van Meunier zijn eigen doelman: 6-0.

Blessure voor Diaby

Enig minpunt van deze wedstrijd was een blessure voor Diaby. Een kwartier voor affluiten greep de spits bij een spurtduel naar de bil. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door Dierckx. Club komt dankzij deze ruime overwinning nu alleen aan de leiding in de Jupiler Pro League. Het telt nu drie punten meer dan AA Gent, dat zondag op bezoek gaat bij KV Oostende. De Bruggelingen kunnen zich nu acht dagen voorbereiden op de trip naar de Cristal van Racing volgende week zondag.

Doelpunten: 15′ Izquierdo (1-0), 25′ Vanaken (2-0), 36′ Diaby (3-0), 71′ Vanaken (4-0), 82′ Moraes (5-0), 85′ Schuermans (owngoal, 6-0).

Club Brugge: Butelle, Meunier, Poulain, Denswil, De Bock, Engels, Claudemir, Vanaken, Refaelov (75′ Moraes), Diaby (78′ Dierckx), Izquierdo (64′ Gedoz).

KVC Westerlo: Van Langendonck, Apau, Daems, Schuermans, Verschueren, Lecomte (54′ Matthys), Mustoe (54′ Aoulad), Cools, Hyland (78′ Molenberghs), Henkens, Gounongbe.

Scheidsrechter: Frederik Geldhof.