Club Brugge treft Istanbul Basaksehir, KV Oostende speelt tegen Marseille

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

In het Zwiterse Nyon werd vrijdagmiddag geloot voor de derde voorronde van de Champions League en de derde voorronde van de Europa League.

Met Istanbul Basaksehir treft Club Brugge dé seizoensrevelatie van vorig seizoen in Turkije. De club eindigde toen op de tweede plaats voor gevestigde waarden als Fenerbahce en Galatasaray. Met onder andere Gaël Clichy en Eljero Elia trok de club deze zomer al enkele bekende namen aan. Emmanuel Adebayor loopt er in de spits. In het seizoen 2014-2015 was Jeremy Perbet, die onlangs de overstap maakte van AA Gent naar Club Brugge, er ook aan de slag. De heenwedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 25 of woensdag 26 augustus in Brugge, de terugmatch in Turkije een week later.

Kuststad vs. kuststad

Een uur later werd er ook geloot voor de derde voorronde van de Europa League. KV Oostende was geen reekshoofd en wist dus dat het een op papier sterkere tegenstander zou ontmoeten. Met Olympique Marseille treft het een echte Franse traditieclub. De heenwedstrijd aan de Côte d’Azur wordt gespeeld op donderdag 27 juli. Op 3 augustus mag de Versluys Arena zich opmaken voor een eerste Europese avondje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier