Club Brugge telt Lokeren net als in heenmatch al na 24 minuten uit

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

In een winters Jan Breydelstadion won Club Brugge zondagmiddag met 3-1-cijfers van Lokeren.

Koning winter had ook in Brugge stevig huisgehouden, maar na een voormiddag sneeuwruimen kon de wedstrijd toch plaatsvinden. Na de wanprestatie in Eupen wijzigde Ivan Leko zijn ploeg op een aantal plaatsen. Denswil, Clasie en Limbombe vervingen Decarli, Nakamba en De Bock. Voorin werd Diaby aan Wesley gekoppeld.

Déjà vu: Club na 24 minuten al zegezeker

Na amper 24 minuten was de slechte eerste helft van in Eupen al volledig doorgespoeld. De thuisploeg maakte brandhout van de bezoekers en net als in de heenwedstrijd op Lokeren stond het na 24 minuten al 3-0 voor blauw-zwart. Vanaken had na 2 minuten het tactisch plannetje van zijn ex-club al aan duigen getrapt met een heerlijke krul van buiten de zestien. Toen Poulain een hoekschop van Vormer even later tegen de netten knikte, leek de partij al gespeeld.

De Brugse honger was echter nog niet gestild, want Club stoomde door en na knap doorzetten van Clasie kon Diaby alleen op Verhulst af. Een koud kunstje voor de Malinees: 3-0. Aan de overzijde bakte een bijzonder zwak Lokeren er werkelijk niets van. Vlak voor rust behoedde Verhulst zijn ploeg nog voor een grotere achterstand. Hij tikte een kopbal van Wesley over zijn doel.

Rusten met een 3-0-tussenstand dus, na een eerste helft die bol stond van de déjà vu’s: de vroege Brugse goals, alweer twee assists van Vormer en een Club dat thuis niet te ontwrichten is.

Nog maar weinig te beleven na rust

In een overbodige tweede helft moest Butelle dan toch eens in actie komen. Soder mocht het vanuit een schuine hoek proberen, maar de Brugse doelman verkleinde zijn hoek uitstekend. Op het uur bezorgde De Ridder de bezoekers dan toch een sprankeltje hoop. Hij kopte een voorzet van de ingevallen Hupperts aan de tweede paal binnen: 3-1.

Leko maakte van de situatie gebruik om wat te roteren en een dubbele wissel door te voeren. Zo mochten Refaelov en Vanlerberghe nog eens in actie komen. Dat was voor beiden al van eind oktober geleden. Veel doelgevaar viel er in de tweede helft echter niet meer te noteren. De bezoekers probeerden wel en zorgden voor wat steriele druk, maar echt in de match komen zat er niet meer in. Ook de Brugse motor was al lang stilgevallen waardoor het aftellen was naar het laatste fluitsignaal.

Aan de overzijde was Vanlerberghe nog het dichtst bij een vierde Brugse goal. Hij zette zich knap door op links, maar Verhulst pakte met een goede parade uit. Vijf minuten voor het einde leek het dan toch nog spannend te worden, maar de aansluitingstreffer van De Ridder werd (terecht) afgekeurd voor buitenspel. Dichter bij een doelpunt kwamen beide ploegen niet meer. Club blijft dus ongeslagen in eigen huis en kon rustig toekijken naar hoe achtervolgers Anderlecht en Charleroi elkaar bekampten.

Club Brugge – KSC Lokeren 3-1.

Doelpunten: 2′ Vanaken 1-0, 11′ Poulain 2-0, 24′ Diaby 3-0, 59′ De Ridder 3-1.

Club Brugge: Butelle, Poulain, Mechele, Denswil, Cools, Vormer, Vanaken, Clasie, Limbombe (60′ Vanlerberghe), Wesley (72′ Dennis), Diaby (60′ Refaelov).

KSC Lokeren: Verhulst, Skúlason, Ticinovic (46′ Hupperts), Mpati Bibuangu, Filipovic, De Ridder, Michel, Khadim Rassoul, De Sutter (72′ Benchaib), Söder, Terki.

Gele kaarten: Geen.

Scheidsrechter: Luc Wouters.